Klar til Rusland?

Det er femte gang, der køres på banen ved Sortehavet. Sochi-banen er den bane på Formel 1-kalenderen, flest Formel 1-fans gerne vil af med, da den hidtil har leveret en række anonyme løb. Indtil nu har kun Mercedes sejret på banen, men vil den kommende weekend ændre på det?

Ferraris 2018-racer kan vinde i Rusland, og Ferrari må betegnes som favoritter. Derfor er der god grund til at holde øje med de røde i weekenden. Favoritværdigheden til sejren deles for øjeblikket meget ligeligt mellem Kimi Raikkönen og Sebastian Vettel. Tidligere i sæsonen var det primært Vettel, der var i spil til sejre. Mentalt virker Raikkönen stærkere end Vettel lige nu, da tyskeren er tydeligt frustreret over at ligge nummer to i verdensmesterskabet. En Ferrari-sejr er meget sandsynlig, men om det bliver bil 5 eller bil 7 der vinder, vil kvalifikationen afgøre.

Skal en Mercedes-kører ødelægge festen for Ferrari, kunne sidste års vinder Valtteri Bottas være manden. Med Lewis Hamiltons aktuelle forspring på 40 point i verdensmesterskabet (til Vettel) er der chance for en mere fri rolle til Bottas. Finnen skal først og fremmest kvalificere sig til det, og det er Bottas´ helt store problem, at hans kvalifikationer oftest ender i tredje startrække. Lykkes det for Bottas at udkvalificere de to Ferrari´er, kan en gentagelse af sidste år være realistisk.

Marcus Ericsson har kørt karrierens flotteste Formel 1-sæson, men det blev ikke til en forlængelse hos Sauber Alfa Romeo - kun som tredjekører. I Singapore formåede Ericsson at "skygge" sin holdkammerat Charles Leclerc både i kvalifikationen og løbet. Det er den slags præstationer, der skal fortsætte i Rusland og resten af 2018, hvis Ericsson skal gøre opmærksom på sig selv til et fast sæde igen i 2020. Det kan lyde som en lang tidshorisont, men Ericsson kan allerede nu selv afgøre, hvorvidt han skal huskes som én, der er værd at satse på igen.