Singapores Grand Prix 2018

Endnu et Grand Prix med Safety Car i Singapores mørke, men det blev heldigvis ikke afgørende for resultatet af løbet. Hvad kan vi tage med fra "løvens by"?

Top:

Max Verstappen havde en flot weekend, hvor hollænderen kun blev slået af en suveræn Lewis Hamilton. Verstappens indsats ved lørdagens kvalifikation var sensationel, og kunne meget vel være blevet til Pole Position, hvis ikke Hamiltons første kvalifikationsforsøg var så stærkt, som det viste sig at være. Verstappen havde nogle flotte nærkampe med Sebastian Vettel over et par omgange, og Verstappen må være i spil til en sejr ved et af sæsonens resterende løb.

Fernando Alonso kørte sit bedste løb i 2018 siden sæsonåbningen i Australien. En taktisk tilkæmpet 7. plads i Singapore åbner op for verdensmesterskabets samlede 7. plads, hvor Alonso nu kun er tre point efter Nico Hülkenberg. Alonsos kvalifikation endte lige uden for top 10, hvilket gav muligheden for frit dækvalg til løbet. Et dækvalg der muliggjorde en veltilrettelagt afvikling af løbet, men Alonso kørte samtidig bunden ud af raceren, så det endte som en godkendt weekend.

Renault er et storhold rent budgetmæssigt, og har to kompetente kørere i Carlos Sainz Jr. og Nico Hülkenberg. Det til trods kan teamet godt have nogle anonyme weekender, hvor der ikke er meget action omkring de gule racere. Til gengæld kommer der vitale point på kontoen. Sådan en weekend var det i Singapore. Uden stor dramatik sikrede Renault sig 8.- og 10. pladsen, hvor de fik cementeret deres 4. plads i konstruktørverdensmesterskabet yderligere med nu hele 25 points afstand til Haas.

Flop:

I min optakt til weekenden fik jeg drysset en masse optimisme ud over Racing Point Force India og deres kamp for comeback til konstruktørverdensmesterskabet. Chancen for at indhente Haas krævede point til begge racere i Singapore. Den chance er nu død. Utroligt nok i en weekend hvor Haas slet ikke hentede point. Sergio Perez var den helt store skurk som arkitekten bag de klodsede sammenstød med holdkammerat Esteban Ocon og senere Sergey Sirotkin. En weekend til glemmebogen for de lyserøde.

Haas har i hele deres levetid som hold været meget svingende. Oftest kan selv de dårlige weekender dog ende med point til én af racerne. Weekenden i Singapore var helt håbløs. Kevin Magnussen ledte efter svarene fra fredag til søndag, men fandt ingen. Romain Grosjean leverede en acceptabel kvalifikation, men kørte et rodet løb uden rytme. En kritisk weekend for Haas´ ambitioner om at fange Renault i konstruktørverdensmesterskabet.

Brendon Hartley taler ingen om i forhold til en forlængelse hos Toro Rosso eller et Formel 1-sæde andetsteds i 2019. Hartley leverede nok engang en weekend uden værdi - hverken for hans fremtidsværdi eller værdi til Toro Rosso. Newzealænderen er på vej ud af Formel 1, og kun på grund af et ønske om intern ro hos teamet, bliver Hartley ikke byttet ud allerede her i efteråret. Søndagens 17. plads i Singapore og hertil hørende indsats var ikke godkendt.