Klar til Bahrain?

Formel 1-feltet har allerede brudt rytmen med et Grand Prix hver anden weekend, så det går allerede løs i Bahrain i den kommende påskeweekend. Formel 1-kalenderens kedeligste løb hvis du spørger mig. En stringent bane designet af tyskeren Hermann Tilke, og selv med over 10 år på bagen som Formel 1-bane, så er der ingen sjæl eller stemning omkring Bahrain International Circuit, som den officielt hedder. Banen var en af Bernies Ecclestones opfindelserne for at styrke sin egen pengetank. Nu hvor Ecclestone er fortid, så er banens fremtid nok tvivlsom.

Hvad skal der holdes øje med i den kommende weekend? Først og fremmest så er den skadede Pascal Wehrlein tilbage. Wehrlein sidder ikke i en racer, hvor der kan laves mirakler, men det er meget interessant at se, hvordan Sauber tackler hans tilbagekomst. Der er ingen tvivl om, at pressen vil jagte Wehrlein denne weekend, da hele forløbet omkring hans skade har været omgærdet af hemmeligheder og dårlig kommunikation. Samtidig er der også pres på Wehrlein, da han skal matche sin holdkammerat Marcus Ericsson allerede fra den kommende weekend, hvis han skal gøre sig forhåbninger om et bedre Formel 1-sæde i 2018.

Sebastian Vettel vs. Lewis Hamilton er siden Australien og Kina blevet omtalt som den største duel i sporten siden duellen Ayrton Senna mod Alain Prost. Det er synd, at Senna vs. Prost altid bliver et referencepunkt, da duellerne i Formel 1 ikke kan sammenlignes. Vettel vs. Hamilton er en spændende konstellation, og det er et ekstra plus, at to favoritter ikke kører på samme team. De senere års dueller mellem Lewis Hamilton og Nico Rosberg manglende den sidste del rivalisering alene fordi de kørte på samme hold, hvor baglandet sanktionerede hårdt, når duellerne blev for intensive. Det vil dog være et ekstra aktiv for sporten, hvis de to medkørere til de to duellanter - Kimi Raikkönen og Valtteri Bottas - bliver en del af ligningen, så der bliver en reel firemandsduel om sejrene. Red Bull er også en joker i denne ligning, og kan overraske positivt. Det bliver spændende om varmen i Bahrain bliver en ubekendt i weekendens dueller blandt favoritterne.

Hold også øje med Mclaren denne weekend. Sidste år fik Stoffel Vandoorne point i sin debut på banen, og med en Fernando Alonso i mentalt overskud, så er der håb om point for en eller begge biler. Det kræver selvfølgelig en weekend uden motorproblemer, og det kan være svært nok for Honda i øjeblikket. Alonso har i dag bekræftet sin deltagelse i årets Indy 500, og trods resultaterne og farten hos Mclaren i øjeblikket, så virker Alonso ovenpå. Jeg tror på, at en Mclaren får point i den kommende weekend.