Klar til Italien?

Årets hurtigste bane er omdrejningspunktet for weekendens Grand Prix. Legendariske Monza er stedet hvor det hele foregår, og de italienske Ferrari-fans er mere end klar på en rødfarvet weekend. Hvad er værd at holde øje med?

Ferrari er selvfølgelig værd at holde øje med. På hjemmebane og med en realistisk chance for sejr, er der lagt i kakkelovnen til et festfyrværkeri blandt tilskuerne. Lewis Hamilton har de senere sæsoner været utrolig stærk på Monza, og det samme har Valtteri Bottas. Derfor bliver det ingen nem sag for Ferrari, at vinde på hjemmebane. Ferraris chance er, hvis Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel laver en "rød front" ved lørdagens kvalifikation. Hvis der er en Mercedes i første startrække, så er der omvendt lagt op til nogle tætte dueller på højhastighedsbanen.

Jolyon Palmer fortjener også opmærksomhed. Renault-ledelsen sagde efter Belgiens Grand Prix, at de så en helt ny side af Palmer. Dedikeret, fokuseret og lidt mindre "good guy"-attitude. Det er tydeligt, at Palmer kæmper for sin fremtid som Formel 1-kører. Glem ikke at det var præstationerne i sidste efterår, der sikrede Palmer endnu et år hos Renault (selvom Monza 2016 var lige til glemmebogen for Palmer efter et uheldigt sammenstød med Felipe Nasr). Palmer havde gang i en super weekend i Belgien indtil tekniske problemer satte ham tilbage. Nu er der alle chancer for at vise, at Monza er stedet, hvor Palmer kan udkvalificere holdkammerat Nico Hülkenberg for første gang i år.

Hold også et vågent øje på Sergio Marchionne - direktør hos Ferrari. Sauber-ledelsen har udtalt, at det bliver motorleverandør Ferrari som har en stor andel i, hvem som er kørere hos Sauber i 2018. Marchionne har tidligere luftet idéen om, at Sauber skulle hedde eksempelvis "Alfa Romeo-Sauber". Navngivet efter et bilmærke i FIAT-koncernen og fungere som B-hold for Ferrari. På hjemmebane i Italien er det helt sikkert, at spillet om Sauber indledes. Hold øje med Marchionne i og omkring Sauber-pitten, og ikke mindst eventuelle møder mellem Marchionne og Frédéric Vasseur (teamchef hos Sauber) på terrassen i "Formula One Paddock Club" - de hellige haller for personel fra de forskellige Formel 1-teams. Marcus Ericsson vil helt sikkert deltage på disse møder med sit konsortium i ryggen, medmindre svenskeren allerede kigger mod andre teams. Der kan ske spændende ting med Sauber i den kommende tid.