Klar til Belgien?

Sommerpausen er forbi og Formel 1-feltet indtager Circuit de Spa-Francorchamps i weekenden. Hvad skal der holdes et vågent øje med?

Hold øje med snakken om "Silly Season" - eller den iøjnefaldende mangel på samme. I denne Formel 1-sommerferie har der for første gang i mange årtier været helt stille i forhold til de ellers normale rygter om kørerne der måske/måske ikke skifter arbejdsgiver, pensioneres osv. Når der er Grand Prix i Belgien plejer snakken at være på kogepunktet, og ofte er kørere der skifter inde i en sæson blevet præsenteret i deres nye racer på netop Spa. Det skete så sent som sidste år, hvor Esteban Ocon fik det ene Manor-sæde fra Rio Haryanto. I dag skete det, der ødelagde den minimale snak om "Silly Season", der måtte være. Kimi Raikkönen forlængede sin kontrakt med et år, og dermed sker der ikke en stor kørerrokade blandt de store teams.

Kimi Raikkönen fortjener også opmærksomhed. Med en ny kontrakt i hånden er Raikkönen klar til at indtage den bane, hvor han i en årrække blev kaldt "The King Of Spa". Raikkönen virker til at have fundet et godt niveau i kvalifikationerne, og hans racepace er konstant og stabil. På Spa-banen tog Raikkönen sin seneste sejr i Ferrari-dragten tilbage i 2009, og han er uden tvivl sulten efter at vise, at han har fortjent sin kontrakt for 2018. Kan Raikkönen genfinde de perfekte momenter fra sin kvalifikation i Monaco, så er chancen for en god startplacering til stede, og derved et godt udgangspunkt op mod det frygtede første sving.

Hold også øje med Sauber-kørerne. Det har været en jævnbyrdig sæson mellem de to Sauber-kørere. En ting er dog sikkert - de kører begge for deres fremtid i Formel 1. Gør Ferraris direktør - Sergio Marchionne - alvor af sine tanker om at gøre Sauber til et Ferrari reservehold, så er der ikke plads til de to nuværende kørere. Specielt Marcus Ericsson må føle presset, da Pascal Wehrlein trods alt ligner en kommende Mercedes-kører, når Lewis Hamilton abdicerer fra tronen. Begge kørere vil give alt hvad de har i sidste halvdel af sæsonen, så en kontrakt for 2018 ligger klar inden indeværende sæson slutter.