Klar til Aserbajdsjan?

I den kommende weekend er der Grand Prix på banen i Baku, Aserbajdsjan. Banen er mere fjollet end den er interessant, men der skal alligevel holdes et skarpt øje. Hvem er i kikkerten til weekenden?

Er Lance Stroll på vej mod toppen eller var Canadas Grand Prix en enlig svale? I Aserbajdsjan har Stroll alle chancer for at vise kritikerne, at hans formkurve er opadgående. Strolls Williams-racer er muligvis den bedste bil til banen i Baku, så selvom Williams verbalt underspiller deres rolle i 2017-sæsonen, så er weekendens Grand Prix skræddersyet til det engelske team. Det er næsten ventet, at Felipe Massa får raceren i Q3, men Stroll mangler endnu at bevise, at kvalifikationerne kan lykkes for ham. Stroll virkede fortrøstningsfuld og proppet med selvtillid efter weekenden i Canada, så hold godt øje med, om det kan omsættes til resultater på banen.

Force India er også værd at holde øje med - både på og uden for banen. Har teamet fået klinket skårene efter seneste Grand Prix? Er der tillid mellem de to Force India-kørere efter Sergio Perez gjorde sig større end holdet og undlod plads til Esteban Ocon i Canada? Som jeg beskrev i "Hvad lærte vi af Canadas Grand Prix?", så var der særdeles trykket stemning efter den seneste løbsweekend. Jeg tvivler på, at bataljen i Canada har mindsket sulten hos Ocon, og det er meget utænkeligt, at den unge franskmand kører til siden, hvis hans mexicanske holdkammerat puster ham i nakken.

Mercedes er der god grund til at holde øje med. Desværre for Formel 1-fans, så er det tænkeligt, at det er de resterende hold, der skal holde et vågent øje på Mercedes - og mest deres bagende. Ferrari kan efterhånden matche Mercedes på topfarten, men banen i Baku og den ekstremt lange langside gør, at de hurtige chassiser og den stærke Mercedes-motor favoriserer Mercedes og Williams i den kommende weekend. Det spændende element bliver, om der kommer en reel duel mellem Lewis Hamilton og Valtteri Bottas oppe foran.