Endelig ferie

Vacay mode on! Formel 1-folket holder en velfortjent sommerferie for øjeblikket før et meget travlt efterår venter. For flere af kørerne og teams kom sommerpausen som sendt fra himlen. Hvem er det, der har mest at indhente fra første halvår?

Valtteri Bottas vil ligesom mange andre mennesker have utroligt svært ved at komme tilbage til jobbet efter ferien. 2021 har slet ikke været som finnen havde håbet. Faktisk har indeværende sæson været Bottas´ dårligste sæsonstart i hans Mercedes-tid. Samtidig kører der konstante rygter om fremtiden. Ingen af rygterne taler til Bottas´ fordel. Tværtimod kører Bottas i resten af året ikke kun for sin fremtid hos de forsvarende konstruktørverdensmestre. Det er nærmere en kamp for at bibeholde titlen som Formel 1-kører, uanset hvem arbejdsgiveren måtte være fra årsskiftet.

Alfa Romeo Racing har slet ikke kunne ramme pointene i denne sæson, hvor det foreløbige facit er sølle 3 point. Alle point er tjent til trods for deres egen manglende fart, og oftest har det været "billige" point ved andres uheld. Kimi Räikkönen og Antonio Giovinazzi kæmper det bedste de har lært, men afbrækket i august skal virkelig være kommet både kørere og teamet til gode før det vil kunne reflekteres på resultatlisterne.

Daniel Ricciardo lignede ved udgangen af juli en mand der i høj grad trængte til ferie. Med Lando Norris som den overskyggende- og lynhurtige holdkammerat i evigt hopla, er der blevet længere mellem smilene hos den ellers oftest positivt udstrålende australier. Selvom Ricciardo er skiftet til et velorganiseret team hvor han møder fuld opbakning, har omstillingen alligevel været større end omverdenen og nok også Ricciardo selv havde forestillet sig. Målet fra endt sommerferie og frem er simpelt; holdkammeraten skal matches i kvalifikationerne og i størstedelen af de resterende løbsweekender, hvis sæsonen ikke skal være tenderende mod en fiasko.

Om en uge ringer "skoleklokken" ind igen, hvor første Grand Prix efter sommerferien køres på Spa-Francorchamps i Belgien. Her er det tid til at nulstille sæsonens hidtidige nedture for Bottas, Alfa Romeo Racing og Ricciardo. Med mange løbsweekender tilbage er der fortsat alt at køre for.