Suc­ce­sen og fi­a­sko­en i Italien

"What did you do?" var de første ord til Pierre Gasly fra hans løbsingeniør efter det ternede flag. Var der nogen der fulgte løbet, som ikke også tænkte "hvad skete der lige?". Det var det mest medrivende Grand Prix i flere sæsoner, og Formel 1-verdenen havde stående applaus til overs for den første franske løbsvinder i 24 år. Podiet ved Italiens Grand Prix 2020 blev:

  1. Pierre Gasly
  2. Carlos Sainz Jr.
  3. Lance Stroll

Succesen

Han blev den officielle "driver of the day", og blev samtidig den mest sensationelle løbsvinder i over et årti. Der er selvfølgelig tale om Pierre Gasly der sørgede for hjemmebanesejr til AlphaTauri. Det tidligere Toro Rosso var også søndagens mest succesrige italienske team, da Ferrari svigtede på det groveste. Gasly fik intet foræret, men holdt sig til i pointene i den første halvdel af løbet, og efter løbets genstart var Gasly ubetinget den mest heltemodige kriger på banen. Genstarten blev eksekveret fejlfrit af franskmanden, og hans evne til at holde det jagende felt på en relativ kontrolleret afstand helt indtil de døende omgange var en præstation i særklasse. Der var flere succeser ved Italiens Grand Prix, men ingen succes kan måle sig med "Great Gasly".

Boblerne: Carlos Sainz Jr.´s indsats før- og efter genstarten, Lando Norris´ forsvar af 4.pladsen, Renaults fart på langsiderne


Fiaskoen

Valtteri Bottas fik i den forgangne weekend endegyldigt bevist, at 2020 slet ikke er hans år. På en meget sjælden dag hvor Lewis Hamilton ikke kørte i top-5, skal Bottas kunne sikre sig sejren nærmest uagtet af alle øvrige omstændigheder. Om Bottas´ racer reelt havde vanskeligheder ændrer ikke på, at Bottas´ løbsstart - og genstart - slet ikke var løbsvinderstandard. Den finske Mercedes-kører var ofte tæt på sin forankørende konkurrent, men et decideret overhalingsforsøg blev det aldrig til. Den manglende skarphed i overhalingsduellerne blev en ærgerlig kontrast til holdkammerat Hamiltons vej gennem feltet med flere veltimede overhalinger til følge. Bottas tager demoraliseret fra Monza-banen, og man forstår desværre godt hvorfor.

Boblerne: Lance Strolls manglende udnyttelse af matchbold for sejren, Alexander Albons 15. plads, Sergio Perez´ lave pointudbytte