Suc­ce­sen og fi­a­sko­en i Emilia-Romagna

Autodromo Enzo e Dino Ferrari kom, så og sejrede. Kørere og fans var enige om, at det er en stor fejl, at Imola ikke har været besøgt i næsten 15 år. Der var intense nærkampe i det konkurrencedygtige midterfelt, og der var reel spænding om sejren indtil en defekt sendte Max Verstappen ud af løbet. Podiet ved Emilia-Romagnas Grand Prix 2020 blev:

  1. Lewis Hamilton
  2. Valtteri Bottas
  3. Daniel Ricciardo

Succesen

Det hører til sjældenhederne, at Daniil Kvyat er en succes. Specielt i denne sæson hvor holdkammerat Pierre Gasly har kunne gå på vandet ved adskillige løbsweekender. Gasly måtte parkere raceren efter få omgange, hvorfor hjemmebaneholdets forhåbninger alene var bundet op på Kvyats muligheder. Der er nogle formildende faktorer bag succesen; AlphaTauri har testet dette års racer på Imola-banen tidligere på året, og teamet valgte en god strategi til Kvyat i forbindelse med Safety Car-perioden. Selv med disse elementer in mente var Kvyats 4. plads både overraskende og flot eksekveret. Tingene skulle ikke have stået meget anderledes før Kvyat havde kørt sig i stilling til podiets nederste trin, og især genstarten efter Safety Car bød på spektakulære overhalinger fra russerens side. Selv med denne overbevisende indsats ser det ud til, at Kvyat snart er fortid i Formel 1.

Boblerne: Kimi Raikkönens indledende stint på over 40 omgange, Daniel Ricciardo med sæsonens 2. podie, den heltemodige Racing Point-mekaniker der rejste sig efter at være blevet påkørt af Lance Stroll.


Fiaskoen

George Russell er til sammenligning med sin nuværende og tidligere holdkammerat uden sidestykke. Han har udkvalificeret sine Formel 1-holdkammerater ved samtlige forsøg i kvalifikationerne, og er oftest foran holdkammeraten når det ternede flag falder. Dog har Russell fortsat aldrig scoret et VM-point, hvilket hans holdkammerat fra sidste sæson formåede. Under Safety Car-perioden så det ud til, at lykken var vendt for Russell, og et enkelt point var inden for realistisk rækkevidde. En tåbelig- og fuldstændig uprovokeret kørerfejl sendte englænderen i væggen, og resten er historie. Russell har en lovende fremtid i Formel 1 foran sig, men den første søndag i november 2020 på Autodromo Enzo e Dino Ferrari vil jage ham i meget lang tid.

Boblerne: Esteban Ocons manglende momentum, Lance Strolls indsats på banen og i pitten, Alexander Albon skuffede igen, igen, igen.