Spaniens Grand Prix 2017

En intens Grand Prix-weekend er overstået. Hvad kan vi tage med os fra Spanien?

Top:

Pascal Wehrlein var uden sammenligning dagens mand på Circuit de Catalunya-Barcelona. En fuldstændig utrolig indsats fra Sauber-køreren. En 7. plads (vekslet til en 8. plads efter en skrivebordsdom) - det er en indsats der fortjener den største anerkendelse fra alle i og omkring Formel 1-cirkusset. Med Wehrleins omdiskuterede start på sæsonen, så er dagens Grand Prix et klart signal til Mercedes-ledelsen: Talentet er der - men er der et ledig sæde hos sølvpilene i 2018?

Sauber-teamet var helt i top ved Spaniens Grand Prix. Teamet banede vejen for Wehrleins 8. plads med godt taktisk overblik, da omstændighederne tillod et pitstop på det bedst tænkelige tidspunkt. Samtidig var en særdeles velkørende Marcus Ericsson flyvende, og fik en meget godkendt 12. plads. Jeg havde mine bange anelser for Sauber-teamet i mit tidligere indlæg "Udvikling eller afvikling?", men disse bekymringer har det schweiziske team foreløbigt gjort til skamme. Flot weekend!

Daniil Kvyat havde en god eftermiddag ved dagens Grand Prix. En fuldstændig horribel kvalifikation gjorde, at langt de fleste kun havde hovedrysten til overs for russeren. Kvyat kæmpede og sled sig til point på en 9. plads. Særdeles flot med en startposition som nr. 20. End ikke en aggressiv Kevin Magnussen kunne spolere Kvyats eftermiddag. Kvyat har behov for at nærme sig teamkollega Carlos Sainz Jr. både i kvalifikationer og løb. Dagens Grand Prix var et skridt i den rigtige retning. Stærk indsats.

Flop:

Williams var et af dagens flop. Til trods for Felipe Massas uheldige punktering i første sving, så burde det engelske team have klaret sig bedre. Lance Stroll synes mere og mere håbløs, og rutinerede Massa kom aldrig ind i dagens race. At Stroll mod slutningen af løbet blev overhalet af en velkørende Marcus Ericsson, må give grå hår hos Paddy Lowe og Co. En weekend direkte til glemmebogen.

Red Bull er også et af floppene fra Spaniens Grand Prix. Hvordan kan man komme på podiet, og stadig være et flop? Dagens vinder Lewis Hamilton slutter over 70 sekunder foran Daniel Ricciardo på tredjepladsen. 70 sekunder er lysår i Formel 1, og det er et flop, at Red Bull med deres nye aerodynamiske opdatering forsat halter voldsomt efter Ferrari og Mercedes. Hvor længe kan Max Verstappen og Daniel Ricciardo bevare det gode humør?

Stoffel Vandoorne er en af weekendens store flop. Vandoorne skal efterhånden få sin McLaren videre fra Q3 ved kvalifikationerne. Bilen er uhørt ringe, men når Fernando Alonso laver mirakler, så skal Vandoorne til dels kunne følge med. At Vandoorne ødelægger sit løb ved at overse Felipe Massa efterlader et lunkent indtryk af Vandoornes weekend i Spanien.