Månedens… december 2021

Godt nytår 2022! Vi sætter med denne artikel det sidste punktum for en højintens sæson 2021. Stort tillykke til Max Verstappen med et flot tilkæmpet verdensmesterskab. Denne udgave af ’Månedens profil’ og ’Månedens moment’ er baseret på:

  • Saudi Arabiens Grand Prix 3.- 5. december 2021
  • Abu Dhabis Grand Prix 10.- 12. december 2021

Månedens profil

Carlos Sainz Jr. var stærkt kørende i den sidste måned af 2021. Ferraris nummer 55 fortjener 'Månedens profil' efter en meget flot 3. plads i sæsonafslutningen på Yas Marina Circuit. Formkurven for Ferrari og Sainz Jr. i særdeleshed har været opadgående i det afsluttende kvartal af det forgangne år. Sidste forår var der indikationer på, at Sainz Jr. kunne blive Ferraris næste stjerneskud. Få måneder efter sin indtræden i Maranello var kendetegnet for Sainz Jr., at han krævede næsten ingen tilvænning til 'La Scuderia' før han matchede sin mere Ferrari-rutinerede holdkammerat Charles Leclerc. Det er for tidligt at spå om resultaterne for 2022, men som Sainz Jr. sluttede det gamle år af, er der alt mulig grund til at tro på en eller flere løbssejre til "Smooth Operator" i dette kalenderår.

Lige ved og næsten som ’Månedens profil’

  • Max Verstappen der vandt sit første verdensmesterskab.
  • Lewis Hamilton der kørte på sit allerhøjeste niveau.
  • Yuki Tsunoda der med stabile indsatser cementerede hvorfor, han fik ny kontrakt for 2022.

Månedens moment

Med en fuldstændig forrykt afslutning på verdensmesterskabet på de sidste omgange af årets sidste Grand Prix, har det været momentet alle har talt om. Månedens moment for december er dog en uge tidligere i Saudi Arabien, da matchbolden for verdensmesterskabet gik til Lewis Hamilton. Max Verstappens håbløse håndtering af en situation hvor Hamilton skulle lukkes forbi var det der gjorde, at Hamilton med et blev storfavorit til verdensmesterskabet. Situationen endte med et sammenstød, der virkede til at skubbe Verstappen ud på et mentalt sidespor. I mellemtiden viste Hamilton skræmmende styrke. Sammenstødsmomentet var med til at afgøre verdensmesterskabet mellem de to kamphaner. Hamilton skulle skumme fløden i Abu Dhabi og gjorde det i 98 % af løbsdistancen. De manglende 2 % skulle vise sig meget afgørende. Verdensmesterskabet blev ikke afgjort ved et moment direkte mellem Verstappen og Hamilton i Abu Dhabi (forbikørslen af Hamilton på sidste omgang var en formalitet). Momentet i Saudi Arabien ændrede magtforholdet. Hvorfor blev Hamilton så ikke verdensmester? Der var noget med en Safety Car og resten er historie.

Lige ved og næsten som ’Månedens moment’

  • Da Max Verstappen bøjede raceren mod murværket i Saudi Arabien på vej til en overbevisende Pole Position, der så udeblev.
  • Da Antonio Giovinazzi måtte stoppe sin racer i Abu Dhabi, der udløste Virtuel Safety Car, der delvist afgjorde verdensmesterskabet.
  • Da Nicolas Latifi satte sin racer i barrieren i Abu Dhabi, der udløste en Safety Car, der delvist afgjorde verdensmesterskabet.