Præsentationer med et twist

Følgende indlæg er et af de historiske tilbageblik på movingunderbraking.com kaldet Flashback Friday. Flashback Friday præsenteres i samarbejde med toco.dk og belyser et element i Formel 1-sportens fortid, der kan relateres til sportens nutid.

Præsentationerne af årets racere er i fuld gang. I den forbindelse vil moving under braking se nærmere på nogle af de mere kulørte præsentationer inden for de senere år. Præsentationer man husker for det, der ikke handlede om Formel 1.

Benetton 2001

Et italiensk hold med en italiensk kører der præsenteres på én af de mest ikoniske italienske pladser? Det var realiteterne da Benetton B201 skulle præsenteres. På et podie midt på Piazza San Marco i Venedig blev raceren fremvist for første gang og hele fire kørere blev præsenteret. Jenson Button og Giancarlo Fisichella skulle dele de to racere gennem sæsonen. Benetton præsenterede også to reservekørere, holdet havde tilknyttet til sæson 2001. Det var Mark Webber og Fernando Alonso. Button, Fisichella, Webber og Alonso lyder som et drømmehold fra 00´ernes Formel 1, og alle fik senere stor succes.

McLaren 1997

Den største overraskelse fra McLarens præsentation af McLaren MP4/12 var, at holdet gik fra det klassiske rød/hvide design til sølvgrå og sort. Det store twist til denne præsentation var, at de største musikstjerner i verden på daværende tidspunkt optrådte ved præsentationen. Selveste Spice Girls sang for, mens Mika Hakkinen og David Coulthard forsøgte at finde en grimasse der passede, da de havnede mit i pigegruppens koreografi. McLarens præsentationer er blevet mere afdæmpede siden "Spice up your life"-dagene.

Jordan 2005

Eddie Jordans Formel 1-team var gået fra et vinderhold til et bundhold på fem sæsoner, hvilket kulminerede med et dårligt 2005. Præsentationen af raceren var spektakulær, da den blev afholdt på Den Røde Plads. En ikonisk plads i verdenshistorien, og iøjnefaldende var det, at Østeuropa fik øjnene op for Formel 1. Teamchef Eddie Jordan var fremadsynende med sin præsentation i Moskva, hvor pengene flød i årene omkring 2005 og frem. Jordans præsentation har uden tvivl åbnet op for, at russiske kørere som Daniil Kvyat og Sergey Sirotkin har kunne finde sponsorer, og nå til Formel 1.