Frankrigs Grand Prix 2018

Frankrig kom tilbage på Formel 1-kalenderen med et brag! Udsolgte tribuner og masser af underholdning til publikum. Det lover godt for Frankrigs fremtid som Formel 1-land, men hvad kan vi tage med fra det franske Grand Prix?

Top:

Lewis Hamilton styrede hele weekenden med hård hånd, hvilket gav briten 25 point på kontoen. Kampen om førstepladsen blev aldrig spændende, hvilket kan tilskrives en Hamilton i topform. Hamilton har haft en blandet sæsonstart, men det virker til, at Hamilton er bedre end mange andre kørere til at samle sig selv op og fokusere, når det gælder. Hamilton beskyldes ofte for at være ukoncentreret, men når koncentrationen sætter ind (som på Paul Ricard) er briten skræmmende stærk.

Kimi Raikkönen fik langt om længe lov til, at køre på en anden dækstrategi end Sebastian Vettel. Raikkönens strategi er altid "rester" af Vettels, men nu hvor Raikkönen selv fik lov, viste finnen sin styrke. Bedste præstation i denne sæson af Raikkönen, hvilket må give Ferrari ekstra overvejelser om, hvornår unge Charles Leclerc skal placeres i Ferrari-raceren. Ingen tvivl om, at Leclerc er Raikkönens Ferrari-afløser, men leverer Raikkönen som han gjorde i Frankrig, er finnen ikke klar til pension allerede efter denne sæson.

Carlos Sainz Jr. var efter min mening "driver of the day". Sort uheld med manglende motorkraft fire omgange fra målflaget, gjorde Sainz Jr.´s resultat mindre godt, men præstationen var langt over middel. Sainz Jr. har ikke vist sin tidligere "Toro Rosso-styrke" hos Renault endnu til trods for gode præstationer. Ved Frankrigs Grand Prix fik spanieren demonstreret sit talent, da tilfældighederne i første sving spillede Renault-kørerens vej.

Flop:

Franskmændene - av! På hjemmebane i Frankrig var der lagt op til folkefest med hele tre talentfulde franske kørere i feltet. Det gik fra fest til fuser på en kvart omgang. Pierre Gasly fik meget uheldigt ødelagt Esteban Ocons løb (og sit eget!) efter få sving, mens Romain Grosjean gjorde livet surt for sig selv med flere sammenstød med konkurrenter og et løb uden kontinuerlig rytme. Synd for de franske tilskuere, men mest af alt synd for de franske kørere.

Fernando Alonso havde sit dårligste løb i sæsonen på Paul Ricard. Le Mans-vinder ugen før - Formel 1-statist ugen efter. Det er uværdigt og uacceptabelt, at McLaren stiller med en så dårlig samlet pakke, som de gør i øjeblikket. Det er synd for kørerne, og det er synd for alle Formel 1-entusiaster, da McLaren er hårdt savnet i topkampen. Hvordan skal det blive bedre - og hvornår? Ingen har svaret.

Williams igen igen. Nøjagtig som McLaren søger Williams en nødplan i øjeblikket. Sergey Sirotkin kan ikke slå sin holdkammerat, og kører ganske uimponerende. Lance Strolls talent bliver sat alvorligt på prøve, og den hårde flatspot på det ene fordæk gjorde, at Stroll måtte udgå få omgange før målflaget. Det er svært at gennemskue, hvor meget Lance Stroll og Sergey Sirotkin har betalt for deres respektive Formel 1-sæder, og om det blokerer for en anden kører i forhold til at komme ind hos Williams i indeværende sæson. Williams´ situation er efterhånden så desperat, at et kørerskifte synes som eneste forsøg på at redde sæsonen.