Bahrains Grand Prix 2019

En højdramatisk søndag i ørkenstaten blev afsluttet med Lewis Hamilton som vinder. Hvad kan vi tage med fra Bahrain?

Top

Charles Leclerc blev valgt til "driver of the day" - var der nogen, der var i tvivl om, at han skulle have den anerkendelse? Monegaskeren er for alvor stemplet ind som Ferrari-kører, og overmatchede holdkammerat Sebastian Vettel over hele weekenden. En suveræn Pole Position blev fulgt op af et fejlfrit Grand Prix. Desværre var Leclercs Ferrari-racer langt fra fejlfri, hvorfor det "kun" blev til en 3. plads.

Havde Charles Leclerc ikke kørt så suverænt, kunne Lando Norris have været weekendens helt store profil. Norris har været i Q3 to gange ud af to mulige, og kørte sin McLaren til en meget flot 6. plads. Indtil videre er Norris trådt uimponeret ind i Formel 1, hvor han matcher sin holdkammerat Carlos Sainz Jr., og undgår de åbenlyse "rookie-mistakes" her i de indledende løb af karrieren.

Lewis Hamilton var også i top. Sejren blev ganske vist foræret af Ferrari, men indtil det moment havde Hamilton vist sin skræmmende styrke. Duellen med Sebastian Vettel bragte minderne tilbage til Monza 2018, hvor Hamilton med hård fight kæmpede sig til det psykiske overtag, der senere sikrede ham verdensmesterskabet. Det er for tidligt at konkludere på verdensmesterskabet, men Hamilton tager mentalt stærkest fra Bahrain.

Flop

Renault var det helt store flop. Hvad der lignede en godkendt weekend endte fuldstændigt uhørt med to racere, der udgik inden for samme minut. Det franske storhold har helt sikkert ambitioner om at drille Red Bull i konstruktørverdensmesterskabet, men når det kan lykkes at smide "sikre" point væk som i Bahrain, ligner de ambitioner mere en drøm end en realitet.

Sebastian Vettel har fået et uheldigt ry som lidt af en snurretop. Når det kommer til de tætte dueller, er Vettels kynisme helt væk, hvilket alt for ofte resulterer i en snurretur i raceren. Bahrain var ingen undtagelse, men for at gøre ondt værre, var der ikke kontakt med Hamilton, da Vettel spinnede. Uprovokerede fejl der koster podiepladser, kan blive afgørende, når regnskabet skal gøres op 1. december.

Haas var ingen steder i Bahrain. Begge racere kom flot i Q3 ved kvalifikationen, men indsatsen i selve løbet var så ringe, at det amerikanske team havner på flop-listen. Romain Grosjean blev uheldigt påkørt, og fandt aldrig balancen i raceren, inden raceren blev trukket ud af løbet. Kevin Magnussen havde en håbløs dag på kontoret, hvor balancen var skidt, og dækkene virkede meget lidt samarbejdsvillige.