Klar til Aserbajdsjan?

I weekenden køres et af de mest spektakulære løb i sæsonen. Det aserbajdsjanske Grand Prix har tidligere været højdramatisk på grund af de snørklede omgivelser. Hvem er værd at holde øje med i Baku?

Det er værd at holde øje med den kører i feltet, der har flest podieplaceringer i Aserbajdsjan. Skal vi så holde øje med Lewis Hamilton, Sebastian Vettel eller Max Verstappen? Nej - ingen af de nævnte har kunne mønstre 2 podieplaceringer i Baku. Det kan Sergio Perez, og han har derfor flest podieplaceringer på banen. Selvom løbet kun er kørt siden 2016, er det lidt af en bedrift, da Perez har kørt for Racing Point i alle sine deltagelser i Aserbajdsjan. Kan Perez få endnu en podieplacering i weekenden? Jeg tror det ikke, men det troede jeg heller ikke var muligt i 2016 og 2018, hvor mexicaneren begge gange fik en 3. plads.

Red Bull smed en sejr væk i 2018, da Max Verstappen og Daniel Ricciardo bragede sammen. Den kringlede bane i Baku er en af de bedste muligheder for Red Bull-sejr i 2019, og "tyrene" er hævntørstige efter sidste års fadæse. Max Verstappen ligner et godt bud på en vinder, medmindre Pierre Gasly med sin 6. plads i Kina viste, at han har fundet nøglen til succes hos Red Bull.

Et frækt bud på en podieplacering kunne være én af McLaren-racerne. Hvad er chancen for det? På papiret er chancen meget lille. Banen i Baku har dog vist år efter år, at logik ikke spiller ind. Som tidligere nævnt har Perez været på podiet hele 2 gange på 3 forsøg, og i 2017 stod Lance Stroll meget overraskende på podiets nederste trin. Derfor er mulighederne for overraskelser åbne, og kunne det lykkes med et podie til en McLaren-racer, vil det være første gang i over 5 år. Lando Norris virker for øjeblikket som "varmeste" McLaren-kører, hvis det urealistiske skulle blive realistisk.