Klar til Abu Dhabi?

Sæsonafslutningen er nær. En rekordlang Formel 1-sæson finder sin afslutning på søndag, hvor kørere og mekanikere kan fejre deres indsatser med fyrværkeri og stor tilfredshed. Hvad skal vi holde øje med i årets sidste løbsweekend?

Nico Hülkenberg havde ikke en god weekend i Brasilien, og nu er det sidste chance for tyskeren. Der vil ske en kørerrokade i 2021, og skal Hülkenberg gøre sig attraktiv til en potentiel fremtidig chance i Formel 1, skal han slutte godt af hos Renault. Sidste år afsluttede Hülkenberg sæsonen med en flyvetur i raceren, hvorefter han kortvarigt sad indespærret "upside down" og gav den berømte radiomelding "I´m hanging here like a cow". Målet for i år må være klart for Hülkenberg; top 8 er realistisk, selvom det vil kræve en fejlfri weekend. Mange Formel 1-fans ønsker for "The Hulk" at hans foreløbig sidste Formel 1-weekend bliver en personlig succes for ham.

Ferrari kan kun slutte sæsonen positivt ved at vinde på Yas Marina Circuit, hvorfor der er en del pres på La Scuderia. Efter fadæsen ved det brasilianske Grand Prix står teamet tilbage som splittet. Uanset om Sebastian Vettel eller Charles Leclerc skulle vinde på søndag, vil det give Ferrari arbejdsro over vinteren frem mod næste sæson. Vinder en Ferrari-racer ikke på søndag, vil det fortsat være det anspændte forhold mellem de to kørere, der er punktummet for 2019. Det er aldrig lykkes for Ferrari at vinde i Abu Dhabi, hvorfor de ikke er klare favoritter til på søndag.

Alexander Albon gik fra "hero to zero" på Interlagos-banen ved den seneste Grand Prix-weekend, selvom hans manglende deltagelse på podiet primært var Lewis Hamiltons skyld. Inden Hamiltons påkørsel nåede Albon at vise nye spændende facetter af hans kørerstil, og i weekenden bliver det spændende at se, om hans indebrændthed fra Brasilien kan generere ekstra motivation til den kommende kvalifikation og til det efterfølgende løb. Red Bull-raceren har styrken til at vinde, men det bliver afgørende, om Albon har formået at rejse sig efter skuffelsen fra Autódromo José Carlos Pace.