Klar til USA?

Formel 1´s ejere er amerikanske, og måske netop derfor er der i år datomæssigt byttet om på løbsweekenderne i Mexico og i USA. Der er nemlig en overhængende chance for, at verdensmesteren bliver kronet her i sæsonens tredjesidste løb fremfor det forrige fjerdesidste. Lewis Hamilton har matchbold, men hvad skal vi ellers holde øje med?

Er der mere i Haas for 2019? Det virker som om, at sæsonen reelt er ovre for Haas rent performance-mæssigt, men hvis de har et ekstra gear, skal de finde det frem i weekenden. Til trods for at teamet opererer ud fra Banbury i England, er alt omkring Haas skabt af amerikanske interesser og US dollars. Derfor vil holdejer Gene Haas for alt i verden føre holdet til et hæderligt resultat på hjemmebanen i Texas, men det vil kræve et mindre mirakel, hvis begge racere skal køre i pointene.

Vi skal naturligvis også holde et vågent øje på kampen om verdensmesterskabet, selvom dette også var et opmærksomhedspunkt i min seneste optakt. I Formel 1-sportens interesse er det ønskværdigt, at Valtteri Bottas vil kunne udfordre Lewis Hamilton til sæsonens sidste asfaltmeter, men det ser svært ud. Bortset fra den voldsomme afkørsel i kvalifikationen i Mexico, synede Bottas ret stærk i kampen mod Hamilton, og 3. pladsen i sidste uge var velfortjent. Formel 1-fans håber på intakt spænding selv efter weekenden, men Hamilton har vist sig nærmest uovervindelig på Circuit of The Americas med 4 sejre for Mercedes og en enkelt for McLaren siden 2012.

Alexander Albon kan nå en milepæl i weekenden. Får thai-englænderen kørt sig til minimum 4 point, overhaler han Pierre Gasly (såfremt Gasly ikke scorer point) i verdensmesterskabsstillingen. Hvorfor er det interessant? Gasly brugte 12 løb hos Red Bull og 6 løb hos Toro Rosso på at optjene sine nuværende point (77). Omvendt brugte Albon 12 løb hos Toro Rosso og 6 løb hos Red Bull, hvorfor Albon med halvt så mange løb i den hurtigere Red Bull-racer har matchet Red Bulls egentlige førstevalg til denne sæson - franskmanden Gasly (Albons nuværende scorer tæller 74 point). Det vil være et stærk signal fra Albon at sende i retning af Helmut Marko, når Red Bull-ledelsen skal afgøre Albons fremtid senere på året.