Udvikling eller afvikling?

I dag er der kun én uge til Spaniens Grand Prix. Løbet i Barcelona giver Formel 1-fans muligheden for, at byde de 10 teams velkommen til europæisk jord for første gang i år. Sidste år var det et højdramatisk Grand Prix, hvor Max Verstappen blev alle tiders yngste Grand Prix-vinder.

Årets første løb i Europa er også løbet, hvor sæsonens første store tekniske opdateringer bliver introduceret. Vil der komme udvikling eller afvikling for de enkelte teams? Umiddelbart ser det ud til, at Renault og Red Bull er de teams, der har mest i vente. Både Renault og Red Bull vil finde mere fart som følge af deres kommende motoropdatering. Der er ingen tvivl om, at Mercedes og Ferrari kan forvente øget konkurrence allerede fra den kommende weekend. Red Bull bør kunne blande sig i topstriden, og Renault vil kunne blive fast deltager (med begge biler) i Q3 ved lørdagenes kvalifikationer. Et hold som Williams må have bange anelser, da Williams (primært Felipe Massa) indtil nu har kunne matche Red Bull-racerne både i tidtagningerne og i selve løbene.

Hvad der er bekymrende er, at Sauber kan blive distanceret yderligere som følge af motoropdateringerne. Feltets absolut langsommeligste hold lever for øjeblikket en isoleret tilværelse i bunden. Den Ferrari-motor Sauber er udstyret med, er allerede nu bagud, og med motoropdateringerne (Sauber får kun meget begrænsede opdateringer i 2017-sæsonen) hos de resterende hold, så er der grund til bekymring hos Pascal Wehrlein og Marcus Ericsson.

Spaniens Grand Prix vil give flere svar end jeg har spørgsmål, så glæd dig til Circuit de Barcelona-Catalunya i den kommende weekend.