Den gode

Formel 1-sæsonen 2020 er kun uger fra at begynde, og derfor afrundes sæson 2019 med et kig på chancerne for dem, der i sidste sæson markerede sig som den gode, den onde og den grusomme. Denne gang; "den gode".

”Den gode” i 2019-sæsonen var uden sammenligning Carlos Sainz Jr. 2019 blev året hvor Sainz Jr. fremviste sit talent og sin stabilitet i kombination med at McLaren var bedst præsterende team, når man ser på ”year-to-date” forbedringen – med andre ord sammenligning af de enkelte dage i 2019 kontra de samme dage i 2018. I sæsonafslutningsløbet sikrede Sainz Jr. sig de krævede point for at slutte i top 6 i verdensmesterskabet, hvilket var den perfekte (og overraskende) afslutning på Sainz Jr.´s 2019-eventyr.

Er der flere forbedringer at finde i 2020 for Sainz Jr.? Selvom han havde mange flotte aktioner på stort set alle baner i 2019, er der stadig et fortløbende køremæssigt udviklingspotentiale for et talent der trods 100 kørte løb, kun er 25 år gammel. Det største udviklingspotentiale er fortsat McLaren-raceren, der har løftet sig gevaldigt, men der kan bygges yderligere på. 2020 er et svært år for McLaren, da de skifter til Mercedes-motorer i 2021, hvorfor de i år skal sikre en stærk sæson med en motorpakke (pt. Renault), der er på lånt tid. Kan der ske små forbedringer rækker Sainz Jr. og McLaren ud efter podieplaceringer i denne sæson.