Klar til Rusland

Én af de senere sæsoners mest kedelige baner står for døren, når feltet rammer Rusland i den kommende weekend. Til trods for det søvndyssende bane-layout, er der noget specielt, vi skal holde øje med?

Mercedes har tabt momentum siden sommerpausen, men er stadig lige inden for rækkevidde af sejren ved hver løbsweekend. Banen i Sochi er en "Mercedes-bane". Det tyske mærke har vundet alle udgaver af Ruslands Grand Prix inklusiv 2 udgaver i henholdsvis 1913 og 1914 - længe før Formel 1 blev opfundet under den betegnelse vi kender i dag. Til trods for en start på efteråret helt uden sejre er Mercedes favoritter til at se det ternede flag som de første på søndag. Lewis Hamilton og Valtteri Bottas har begge tidligere sejret på banen, men Mercedes vil (uofficielt) foretrække en Hamilton-sejr, så verdensmesterskabet potentielt kan sikres før årets sidste løb den 1. december.

Kevin Magnussen er også værd at holde øje med. Danskeren har fået point i 3 ud af 4 forsøg i Rusland, hvilket gør Sochi Autodrom til én af de baner, hvor Magnussen har kunne køre i pointene flere sæsoner i træk. Haas-raceren er meget langt fra sidste års suverænitet i midterfeltet, hvorfor point ikke er lige til højrebenet. Point var heller ikke - som udgangspunkt - et realistisk scenarie i Singapore, men Magnussen kørte længe med i den sjove ende af midterfeltet, hvorfor Rusland kunne være én af de få resterende muligheder for point i 2019.

Charles Leclerc får meget opmærksomhed for tiden, men fortjener også opmærksomheden, da han performer ud over det forventelige i dette efterår. Kan han præstere sæsonens 6. Pole Position og den 4. Pole Position i træk? Ferrari-raceren er den stærkeste i feltet lige nu, men banen i Sochi har aldrig været Ferraris favorit. Det kan blive ændret set ud fra det aktuelle øjebliksbillede hvor Leclerc i sin nuværende form gør semigode Ferrari-baner til gode Ferrari-baner. Hvis nogen kan blande sig i forhold til sejren på søndag, er det den formstærke monegasker.