Klar til USA?

Verdensmesterskabet kan blive afgjort i weekenden på Circuit of the Americas i Austin Texas. Hvad er væsentligt at holde øje med?

Duellen mellem Lewis Hamilton og Sebastian Vettel har været den gennemgående kamp i år, men især weekenden bliver afgørende. Hamilton har den helt store matchbold og hvis englænderen vinder på søndag -og Vettel ikke bliver nummer to- er Hamilton verdensmester for femte gang. Austin har hidtil været Hamiltons opvisningsbane, hvilket startede med en fightersejr tilbage i 2012 for McLaren. Siden 2012 er det blevet til seks sejre på banen, hvorfor Hamilton er favorit til sejren på søndag. Det er også meget realistisk, at Vettel kan blive nummer to, så verdensmesterskabet finder måske ikke sin afgørelse allerede i denne uge.

Sergey Sirotkin er værd at holde øje med. Selvom Sirotkin kommer med en kæmpe bunke penge til Williams, er et 2019-sæde ved siden af George Russell langt fra en selvfølge. Sirotkin har haft en svær sæson, og har kun i yderst få momenter vist god fart. Med få løb tilbage af sæsonen er det nu eller aldrig for russeren. Selvom jeg tror, at Williams er tæt på en beslutning om sin 2019-lineup, som jeg ikke kan se inkluderer Sirotkin, er det aldrig for sent, at vise talentet frem.

Haas er på hjemmebane og derfor skal man også holde godt øje med dem. Mest af alt holde øje med deres kamp om konstruktørverdensmesterskabets 4. plads. Der er lige nu "kun" otte point op til Renault på den eftertragtede 4. plads, men Haas har været meget svingende den sidste måned set i forhold til et ellers stabilt 2018. Vil Haas passere Renault på hjemmebanen i USA? Jeg tror det ikke, men både Romain Grosjean og Kevin Magnussen kan overraske positivt i weekenden.