Klar til Mexico?

Igen, igen kan verdensmesterskabet blive afgjort! Denne gang skal Lewis Hamilton slutte uden for top 5 (og Sebastian Vettel skal vinde) før mesterskabsafgørelsen ryger ud i endnu en weekend. Hvad er værd at holde øje med på Autódromo Hermanos Rodríguez?

Kimi Raikkönen har været "talk of the town" siden sidste uges sejr i USA. Var det rigtigt af Ferrari, at satse på Charles Leclerc fra næste sæson? Er der flere Kimi-sejre i vente i 2018-sæsonen? Da Sebastian Vettel tidligere har haft nogle kaotiske løb i Mexico, er Raikkönen for en sjælden gangs skyld favorit af de to Ferrari-kørere. Kan Raikkönen bringe koldblodigheden fra det amerikanske Grand Prix med sig, kan han blive svær at slå i weekenden. Kvalifikationen bliver afgørende for finnens chancer ved søndagens Grand Prix.

Sergio Perez er på hjemmebane og har meget at kæmpe for. Der har været talt meget om verdensmesterskabets 6. plads, som der er hård kamp om mellem Nico Hülkenberg, Sergio Perez, Kevin Magnussen, Fernando Alonso, Esteban Ocon og Carlos Sainz Jr. Perez har som nummer syv 4 point op til Nico Hülkenberg, der øjeblikkeligt besidder 6. pladsen. Med en god Perez-indsats kan Hülkenberg blive distanceret i den samlede stilling. Hjemmefansene vil bære Perez frem, og Racing Point Force India-raceren ér til en god placering. Det er meget realistisk, at Perez bevæger sig op i stillingen efter weekenden.

Weekenden i Mexico synes som sidste chance for Williams-racerne i forhold til at få flere point i 2018. Den meget lange langside på banen passer Williams-raceren godt, men det er svært at se, hvordan Sergey Sirotkin eller Lance Stroll skulle have evnerne til, at kunne klemme deres racere i top 10. Motivationen kan være svær at finde for teamet, da Williams med 99 % sikkerhed bliver håbløst sidst i konstruktørverdensmesterskabet. Sergey Sirotkin har mest at køre for, da der (i hvert fald officielt) på nuværende tidspunkt stadig er et ledigt sæde hos Williams for 2019-sæsonen.