Klar til Japan?

De fleste kørere peger på Suzuka som deres yndlingsbane. Blandt andet derfor har Japan en traditionsrig- og velfortjent plads på Formel 1-kalenderen. Hvad skal vi holde øje med i weekenden?

Med sejren i Rusland fik Lewis Hamilton matchbold. Forstået på den måde, at vinder Hamilton i Japan, og kommer Sebastian Vettel ikke på podiet, er verdensmesterskabet reelt afgjort. Opbygger Hamilton et forspring i omegnen af 65 point, virker det mere matematisk end realistisk, at Vettel skulle blive verdensmester. Hamilton har derfor stor motivation til Japans Grand Prix, hvorfor det bliver spændende at se, om han kan omsætte spændingsniveauet konstruktivt.

Når man taler om Suzuka, nævner de fleste den legendariske overhaling som Kimi Raikkönen udførte på Giancarlo Fisichella i 2005. Kan Raikkönen genfinde formen og sikre sig en Ferrari-sejr inden skiftet til Sauber Alfa Romeo? Finnen var i storform på Monza, men har i de senere løb nok engang været fastlåst i rollen som andenkører. En Kimi-sejr på Suzuka er ikke urealistisk, selvom teamordre desværre kan komme i spil, for at hjælpe Vettel.

De japanske fans fortjener stor opmærksomhed, men plejer også at få meget TV-tid. Det er ét af de få lande på Formel 1-kalenderen, hvor der er superfans til samtlige hold i feltet. Fans der ofte selv har kreeret deres merchandise, hvad enten det er hjemmebyggede hatte eller imponerende flag og bannere. Særligt til weekendens træninger får tribunerne meget TV-tid, og her kan man nyde alverdens skøre indslag.