Klar til Abu Dhabi?

Årets sidste Grand Prix køres i weekenden, hvilket markerer afslutningen på en meget lang Formel 1-sæson. Abu Dhabi har et stort fyrværkerishow som afslutning på sæsonen, men banen er i sig selv ganske lidt spektakulær. Hvad skal vi holde øje med?

For allersidste gang skal vi holde øje med Fernando Alonso. Den spanske veteran kører sit sidste Formel 1 Grand Prix, og selvom et comeback kan komme på tale, tror jeg det er sidste gang, vi ser Alonso i en racer til et Formel 1-løb. Langt de fleste Formel 1-fans håber på en værdig afslutning for Alonso, hvilket realistisk ville være, at slutte med point (i top 10). De seneste fem sæsoner har været turbulente for Alonso, og nu hvor Abu Dhabi bliver afslutningen på 17 sæsoner i Formel 1, vil de fleste nok tænke: "Hvorfor blev det ikke til mere for Alonso?". En top 8 i weekenden vil være over al forventning.

En anden veteran takker også af. Kimi Raikkönen siger ikke endegyldigt adieu til sporten, men siger farvel til Ferrari efter 8 sæsoner hos de røde. Modsat Alonso er Raikkönen ikke at finde i den håbløse ende af feltet. Finnen må i stedet betragtes som én af favoritterne til sejren på søndag. Raikkönen har tidligere vundet på banen i en dengang langsommere racer (Lotus), så med feltets hurtigste racer, er alle muligheder åbne. Kommer Raikkönen på podiet, slutter han hos Ferrari med sin bedste sæson nogensinde målt på antal podieplaceringer.

Kan Esteban Ocon ryste Max Verstappens vrede af sig? Det er det helt store spørgsmål. Der vil være meget fokus på Ocon til årets sidste Grand Prix, hvorfor der er maksimalt pres på franskmanden. Laver Ocon en fejl over for en anden kører, vil han blive stemplet som utilregnelig og Formel 1-karrieren kan være slut. Afslutter Ocon sæsonen med et stærkt og kontrolleret løb, vil han stadig stå højt på ønskelisten hos Mercedes - eller et andet team med Mercedes-motor - for sæsonen 2020.