Pre-season tests – tid og sted

Der er ikke længe til, at Formel 1-racerne for alvor indtager 2018. Foruden de snarlige præsentationer - som beskrevet i indlægget: Klar til februar? - er der også snart officielle testsessioner på Circuit de Catalunya i Barcelona.

Første uge med tests er fra mandag den 26. februar til torsdag den 1. marts. Hver dag afvikles med en formiddagssession og en eftermiddagssession. Begge sessioner á 4 timers varighed. Den første test-uge er den mindst spændende, da en del teams vil have tekniske problemer, mens nogle af de nye "rookies" i feltet (i år Sergey Sirotkin og Charles Leclerc) skal teste grænser af, hvilket ofte ender med en tur i barrieren (og dermed en afbrudt testsession). Den sidste uge med tests er fra tirsdag den 6. marts til torsdag den 9. marts. I denne sidste uge med pre-season tests er der reel mulighed for, at se styrkeforholdet mellem de forskellige teams. Det er af stor værdi for alle teams, at slutte øverst på tidstabellen efter en hel dag (eller en hel uge) med tests.

Hvordan kan man bedst følge med i de forskellige tests? Der er ingen direkte TV-billeder fra testdagene, hvilket giver god mening, da der kan være lange perioder med kun én eller ingen racere på banen. Jeg vil anbefale livedækningen fra motorsport.com, der dækker sessionerne i live-tekst, har interviews med kørere og teamchefer, opdaterede tidstabeller samt benytter billeder fra de officielle Twitter-kontis fra de 10 teams.

Det hele sættes i gang 26. februar kl. 09.00!