Klar til Monaco?

Årets mest traditionsrige Grand Prix står for døren. Monacos spektakulære bymidte danner rammen for fyrstedømmets Grand Prix. Hvem skal vi holde særligt øje med i weekenden?

Et imponerende jubilæum skal markeres i Monaco - en 300-løbs jubilar. Kimi Raikkönen opnår den utrolige milepæl efter at have kørt sit første Grand Prix i Australien 2001, et verdensmesterskab, 2 sabbatår fra sporten og et comeback i 2012. Har Raikkönen en chance for point i weekenden? Ja! Alfa Romeo-raceren har ikke vist prangende fart i de seneste løbsweekender, men i Monte Carlos gader betyder fart mindre. Det handler i højere grad om kørerens tekniske færdigheder, og her er Raikkönen stadig blandt feltets bedste. Finnens flotte Pole Position fra 2017 står som et bevis på, at Kimi mestrer Monacos udfordringer.

Daniel Ricciardo vandt sidste år en flot sejr i Monaco, men er ikke storfavorit i år. Renault-raceren syner ikke som den oplagte vinder, men Monaco har tidligere vist, at podiet kan være muligt for teams i midterfeltet. Sergio Perez for Force India i 2016, David Coulthard for Red Bull i 2006 (dengang Red Bull ikke var et storhold) og Eddie Irvine for Jaguar i 2001 er nogle af eksemplerne på midterhold, der har udnyttet chancen, og taget en podieplads på den atypiske Formel 1-bane. Ricciardo på podiet kan være en mulighed med en kvalificering i top 6.

Max Verstappen ødelagde sine vinderchancer ved Monacos Grand Prix 2018 allerede i den 3. træning om lørdagen, hvor hollænderen plantede sin racer i barrieren. Herefter startede Verstappen bagerst, men kæmpede sig imponerende til point med en 9. plads. Sidste år er ikke glemt for Verstappen, og han er stålsat på sejren i år. Red Bull-raceren kan vise sig som en vinderracer i Monaco, men det kræver en fokuseret Verstappen uden fejl allerede fra træningerne torsdag.