Glædelig jul

Det er igen den tid på året, hvor Formel 1-sæsonen der var virker langt væk, og den kommende Formel 1-sæson virker endnu længere væk. Det er med andre ord jul igen, hvilket også er tidspunktet hvor kørere og teams kan få tiltrængt ro fra lufthavnsbesøg og diverse medier, så de kan være sammen med deres nærmeste. Ferrari og Formel 1-fans har allerede fået hver deres julegave, selvom vi endnu ikke skriver den 24. december. Hvad fik de?

Få dage før jul satte Charles Leclerc sin underskrift på en ny aftale med Ferrari, der gælder helt frem til 2024. Det er meget usædvanligt, at en Formel 1-kører - uanset hold - får en så lang kontrakt. Selvom Ferrari for nyligt har vist interesse i at tilknytte Lewis Hamilton en dag i fremtiden, vil Ferrari gerne have "basis" på plads. Leclerc er en del af en meget langsigtet plan for "La Scuderia", der ikke har satset så hårdt på en enkelt kører siden Michael Schumacher. En stor cadeau til Leclerc, men en decideret julegave til Ferrari.

Formel 1-fans fik deres julegave tidligt i december, da det spektakulære bane-design for Hollands Grand Prix blev afsløret. Der kommer en stejlkurve på banen, der syner som et blandingsprodukt af stejlkurverne på Indianapolis-banen i USA og den legendariske stejlkurve på Monza-banen i Italien. Det er en spændende tilføjelse til Formel 1, at der igen kommer stejlkurver, da det kræver kølige kørerevner, at udnytte kraften i de nivellerede sving. Nyheden fra Holland har givet Formel 1-fans julelys i øjnene med tanke på at se racerne krænge sig rundt i de hældende kurver på Zandvoort i maj 2020.

Moving Under Braking ønsker alle en glædelig- og fredfyldt jul.