Klar til USA?

Formel 1-feltet indtager det amerikanske kontinent i de næste tre løb. Første stop er Austin Texas, hvor det amerikanske Grand Prix venter. Hvad er værd at holde øje med i weekenden?

Toro Rosso kan man ikke komme uden om. For første gang siden 1994 (dengang Lotus) stiller et Formel 1-team med to forskellige kørerbesætninger to løb i træk. Carlos Sainz Jr. fik lov at gå til Renault, og Pierre Gasly har andre forpligtelser i Japan. Det giver comeback til Daniil Kvyat, men endnu mere interessant er det, at det andet sæde udfyldes af årets Le Mans-vinder Brendon Hartley. Jeg er meget overrasket over valget af Hartley til trods for hans fortid som Red Bull-junior. Jean-Eric Vergne eller Sébastien Buemi havde været mere oplagte valg. Jeg er sikker på, at Mark Webber har haft en finger med i spillet omkring Hartley, da de to er gode venner, tidligere holdkammerater, og begge repræsentanter for Oceanien i motorsporten. Der er ét ledigt Toro Rosso-sæde i 2018. Hold godt øje med Kvyat og Hartley - deres indbyrdes kamp i weekenden kan give fast sæde til én af dem.

Hold også øje med Ferrari. Austin er en bane, hvor Ferrari i de senere sæsoner har været underlegne i forhold til Mercedes og Red Bull. Samtidig er Sebastian Vettel nødsaget til at vinde søndagens Grand Prix for at holde ambitionerne om et verdensmesterskab i live. Jeg tror desværre ikke, at noget vil ændre sig på Austin. Banen er som skabt til Mercedes-motorerne, og Ferrari skal hellere fokusere på pålidelighed for begge racere fremfor en pole position.

Carlos Sainz Jr. vil blive fulgt nøje i weekenden - og med god grund! Sainz Jr. er hentet til Renault før tid af én simpel årsag - Renault vil ende som nr. 5 i konstruktørverdensmesterskabet. Pt. er Renault nr. 8 blandt konstruktørerne og der er 24 point op til Williams på femtepladsen. Der er maksimalt pres på Sainz Jr., og der forventes deltagelse i Q3 for begge Renault-racere i sæsonens resterende løb. Med tilgangen af Sainz Jr. har Renault en bedre kørerbesætning end de hold, der ligger foran i mesterskabet - Haas, Toro Rosso og Williams. Jeg er ikke i tvivl om, at Renault vil passere Haas allerede i den kommende weekend, men det kræver point i USA til begge Renault-racere, hvis drømmen om top-5 blandt konstruktører skal indfries ved sæsonafslutningen i Abu Dhabi.