Klar til Kina?

Der er allerede gået to uger siden sæsonpremieren i Australien. Er du klar til Kinas Grand Prix 2017? Ellers giver jeg her nogle bud på, hvad der skal holdes øje med i den kommende weekend. Skal Sebastian Vettel vise VM-form eller står den på sølvfarvet Mercedes-dominans hele weekenden?

Kina er efterhånden blevet en fast del af Formel 1-kalenderen til trods for, at landet som Bahrain, Abu Dhabi og Azerbaijan lider under ikke at have en kultur omkring motorsport. Hverken på udøversiden eller publikumssiden. Ikke desto mindre er der sket nogle historiske ting på banen igennem årenes løb: Michael Schumachers sidste karrieresejr i 2006, Lewis Hamiltons mystiske afkørsel ved pitindkørslen i 2007 og ikke mindst Sébastien Buemis uheld i 2010 hvor begge forhjul forsvandt ud i det blå med 250 km/t. Weekenden kan byde på endnu et hårdt race, da det her torsdag har regnet en del i Shanghai.

Hvad skal man holde øje med? Hvis vejret fortsætter som nu, så bliver det meget interessant hvis Pirellis regndæk skal i brug. Vinterens test i Barcelona på en kunstig fugtig bane gav ikke de bedste testbetingelser af de nye regndæk. Umiddelbart har dækkene (soft, supersoft og ultrasoft) overrasket denne sæson, hvilket måske kan tilskrives de nye regulativer på bilerne for 2017. Hvis regndækkene skal i brug, så vil det være interessant at få en indikation på, hvordan Pirellis regnvejrsdæk anno 2017 vil opføre sig under "rigtige" regnforhold.

Et andet punkt der er værd at holde øje med er, om Ferrari kan fortsætte VM-formen fra Australien. Kan de nok engang true Mercedes, så er der grobund for at håbe på en tæt sæson 2017. Efter sæsonpremieren er det mit håb, at Red Bull og Williams nærmer sig de forreste, og midterfeltet (de resterende teams) finder mere fart. McLaren er jeg alvorligt bekymret for, da langsiderne i Kina kan komme til at gøre rigtig ondt på en slagen Honda-motor. På den positive side, så er der ikke så langt til Japan efter dele, hvis motoren nok engang gør vrøvl.

Det bliver en spændende F1-weekend!