Klar til Japan?

I weekenden indtager Formel 1-feltet den bane mange kørere har som favorit - Suzuka. Hvad er værd at holde øje med?

Hold øje med de japanske fans og deres kreativitet. Ved torsdagens pitwalk for tilskuere var der ingen grænser for de mange tons hjemmebygget supporterudstyr, der blev slæbt rundt af passionerede fans. Én fan havde en hat med en 3D-kopi af Suzuka-banen på hovedet! Siden starten af 1990erne har Japan været lig med dedikerede superfans, og hvert år bringer de smil til hele verden med deres iver og engagement.

Max Verstappen er i storform for øjeblikket, og holder materiellet over hele weekenden, er Verstappen outsider til sejren på søndag. Sidste år fik Verstappen en flot 2. plads på Suzuka, og med en frisk sejr i bagagen, er muligheden for endnu en sejr til stede. Ferrari bliver førsteudfordrer til Red Bull, men Verstappens værste konkurrent på søndag vil være hans holdkammerat Daniel Ricciardo, der med en fantastisk podie-form (9 podieplaceringer ud af de seneste 11 løb) også fortjener et vågent øje.

McLaren skal sikre et acceptabelt resultat på Suzuka. Det er sidste år med den i Japan elskede kombination af McLaren og Honda. Det var Ayrton Senna der skabte den japanske kærlighed til McLaren med Honda-motor, så Stoffel Vandoorne og Fernando Alonso har meget at bevise for de japanske fans efter de senere års skuffelser. Begge kørere er i god form, men deres kvalifikation bliver altafgørende for udfaldet af søndagens Grand Prix. Hold derfor godt øje med McLaren-racerne ved kvalifikationen lørdag, da en Q3-deltagelse for begge racere er et must.