Klar til Italien?

I 2019 kan Italien fejre, at årets udgave af Italiens Grand Prix er nummer 90 i historien. Scuderia Ferrari kan samtidig markere, at de har eksisteret i 90 år. Der er lagt op til en historiepræget weekend på Monza-banen, men hvad skal vi særligt holde øje med?

Ferrari fortjener naturligvis opmærksomhed. I nyere Formel 1-historie har Ferrari vundet regelmæssigt på hjemmebane, men seneste sejr skal findes helt tilbage i 2010 ved Fernando Alonso. Både Charles Leclerc og Sebastian Vettel vil gøre alt for at tilføje næste hjemmebanesejr i rækken, og efter indsatsen ved Belgiens Grand Prix er Ferrari storfavorit til at kunne glæde de mange tusinde Tifosi. Sidste års udgave af det italienske Grand Prix blev domineret af Ferrari i træninger, kvalifikation og i størstedelen af løbet, men Lewis Hamilton kørte over evne og vandt overbevisende. Sebastian Vettel vil være den største favorit af Ferrari-kørerne, da han allerede har sejret 3 gange på Monza - dog endnu ikke for Ferrari.

Foruden Ferrari er der også andre teams, der er på hjemmebane. I 2019 er der den sjældne kombination af et italiensk team og en italiensk kører, hvilket ikke er set siden 2007, hvor Vitantonio Liuzzi kørte for Toro Rosso. I år er der naturligvis tale om Antonio Giovinazzi for Alfa Romeo Racing. Selvom teamet har sin primære gang i Schweiz hos Sauber Motorsport, er Alfa Romeo indbegrebet af området i Norditalien hvor Monza-banen er placeret. Giovinazzi lavede en kostbar kørerfejl på Spa-Francorchamps i sidste weekend, men viste god moral og høj fart indtil han plantede raceren i væggen. På Monza-banen vil publikum tage varmt imod Giovinazzi, hvilket kan give ham "vinger" og et godt resultat, eller gøre ham overtændt, hvilket kan ende med endnu en kørerfejl. Mange italienske håb hviler i weekenden på manden med il Tricolore på kørerdragten.

Monza er en klassisk højhastighedsbane, hvor langsomme racere ofte bliver udstillet når topfarten mangler. Farten har været et stort problem for McLaren i flere sæsoner, men i denne sæson er det anderledes. Monza vil vise, hvor langt McLaren er i deres udviklingsproces. Kører begge McLaren-racere i Q3 ved kvalifikationen, og kan Carlos Sainz Jr. og Lando Norris udfordre Red Bull på Monza? Hvis begge udsagn kan blive indfriet, vil den kommende weekend være en understregning af McLarens enorme forbedring til indeværende sæson.