Klar til Brasilien?

Med verdensmesterskabet afgjort er der taget en væsentlig ingrediens ud af det brasilianske Grand Prix. Banen i Interlagos er stadig et godt fundament for en underholdende weekend, men hvad skal vi holde særligt øje med?

Selvom Max Verstappen vandt sit debutløb for Red Bull ved Spaniens Grand Prix 2016 var det først ved Brasiliens Grand Prix 2016, at Verstappen fik sit egentlige gennembrud. Dengang blev det "kun" til en 3. plads, men Verstappen kørte modigt og spektakulært i meget svære regnvåde forhold på Autódromo José Carlos Pace. Selvom det skulle være tørvejr i weekenden, er Verstappen og Red Bull ikke uden chancer. Banen i Brasilien er én af sæsonens korteste og med et eksplosivt layout der passer Red Bull-raceren. Den flyvende hollænder vil være sejrsfavorit til på søndag.

Har Ferrari farten til sejr eller var det hele snyd? Ferraris imponerende fart i efteråret undersøges i øjeblikket, da nogle af konkurrenterne har indikeret, at Ferrari har snydt med "fuel flow regulations" (kontrolmekanismen til benzintilførslen) siden sommerpausen i august, hvilket skulle være forklaringen bag Ferraris mange Pole Positions og sejrsrækken i september. Kan Ferrari vinde på søndag vil det vise, at fartoverskuddet stadig er der, selv efter de er kommet "på radaren". Ferrari kan derved afkræfte, at der var snyd involveret i farten fra det tidlige efterår, såfremt det lykkes for dem, at genskabe den imponerende fart til det brasilianske Grand Prix.

Renault har brug for at slutte sæsonen stærkt, og ved seneste løbsweekend i USA fik de gule franskmænd begge racere i pointene, hvor især Daniel Ricciardo imponerede. Selvom Renault måske først kan være sejrskandidat efter de nye regulativer fra 2021, er de resterende 2 løb i 2019 af stor signalværdi. Næste år er Esteban Ocon kapret fra Mercedes, og Ricciardo ønsker minimum ét podium i sæsonen 2020. Med de ambitioner for næste år er sæsonafslutningens momentum - ledende frem til det nye år - vigtigere end der umiddelbart bliver givet udtryk for. En top 8-placering på søndag til én af de gule racere er et nødvendigt afsæt til forberedelserne mod den kommende sæson.