Klar til Japan?

Landet der på eget sprog hedder "Solens ophav" er endnu engang vært for et Formel 1 Grand Prix. Suzuka-banen var i mange år sidste og afgørende løb i verdensmesterskabet, og selvom løbet nu er placeret et par måneder før sæsonafslutningen, er det stadig én af sæsonens mest seværdige baner. Hvad skal vi holde særligt øje med i weekenden?

Jeg har nævnt dem i min optakt til både Japans Grand Prix 2017 og Japans Grand Prix 2018, men det gør sig i den grad også gældende for 2019: De japanske fans. Italiens Grand Prix har de verdenskendte Tifosi, Englands Grand Prix har de mest hardcore Lewis Hamilton-fans og Japans Grand Prix har flest overpyntede superfans. De japanske tilskuere kan sagtens være fans af flere hold samtidig, hvor fællesnævneren er detaljeret hjemmelavet merchandise og skilte med kærlighedserklæringer til kørere eller hold. Hjemmepublikummet er mest af alt fan af sporten, og de skaber et hyggeligt spektakel, der er værd at følge.

Lewis Hamilton kan ikke vinde verdensmesterskabet i weekenden, men med en sejr på søndag kan Hamilton gøre verdensmesterskabet til en kamp udelukkende mellem ham selv og hans holdkammerat Valtteri Bottas. Hamilton har vundet 4 af de seneste 5 udgaver af Japans Grand Prix, hvorfor englænderen er storfavorit til sejren på søndag. Efter Hamiltons seneste sejr i Rusland må man håbe, at der ikke længere er teamordre mellem de to Mercedes-racere, hvorfor Hamilton ikke vil få noget foræret frem mod det ternede flag.

Kimi Raikkönen huskes stadig i Japan, da hans suveræne overhaling for sejren i 2005 stadig står som den bedste overhaling i hele banens levetid startende fra 1962. Raikkönens sæson er desværre kørt helt skævt siden sommerpausen, hvorfor weekenden vil være et passende moment for den finske veteran til at genfinde formen og slutte i pointene. Er det muligt? De senere år har vist, at midterfeltet kan blande sig i kampen om point på Suzuka, og med Romain Grosjeans flotte 5. plads på banen sidste år i erindringen, er Alfa Romeo Racing ikke uden chancer med "the Iceman".