Klar til Ungarn?

Hungaroring i udkanten af Budapest er en bane med relativ lav gennemsnitshastighed set i forhold til resten af sæsonens baner, men det giver muligheder for flere teams end kun de tre topteams; Mercedes, Red Bull og Ferrari. Hvad skal vi holde særligt øje med i weekenden?

Storfavoritterne til sejren i Ungarn er Red Bull. Sommerens mest formstærke hold, og samtidig favoriserer banens layout Red Bull-racerne mere end Ferrari og Mercedes. Max Verstappen er den mest sandsynlige vinder af de to Red Bull-kørere, men det bliver også en eksamen for Pierre Gasly, der ikke får en bedre chance for at ramme podiet før feltet møder tilsvarende baner som i Singapore og i Rusland. Verstappen vil være det sikre bud som vinder på søndag, mens Gasly vil være det spændende bud.

Renault har behov for at rejse sig efter et helt håbløst Grand Prix i sidste uge på Hockenheim. De franske ambitioner har lidt endnu et knæk, da Renault er distanceret af McLaren i konstruktørverdensmesterskabet, og er nu også blevet overhalet af Toro Rosso. Det er ikke tilfredstillende for Renault, og de ved det godt selv. Derfor er der ekstra høje forhåbninger til Daniel Ricciardo i Ungarn, da australieren har leveret nogle spektakulære indsatser på Hungaroring stort set hvert år siden han tog sin første sejr på banen i 2014.

Williams hentede sine første point i 2019 ved Tysklands Grand Prix, hvor Robert Kubica blev forfremmet til 10. pladsen efter straffe til Alfa Romeo Racing. Det var heldige- og tilfældige point til Williams, men tag ikke fejl - Williams-raceren er langsom, men udgår stort set aldrig. Kombinationen af holdbarheden og en ikke-højhastighedsbane som i Ungarn gør at Williams står på spring hvis muligheden for point på yderste mandat i top 10 opstår. Williams er ikke oplagte til point, men Hungaroring er heller ikke en oplagt Formel 1-bane. Kombinationen af de to "uoplagte" kan blive interessant i weekenden.