Het Wilhelmus på repeat

Når hitlisterne skal gøres op ved årets afslutning, er det tænkeligt, at 'Wilhelmus' bliver årets uundgåelige. Den var allerede en af de allermest spillede kompositioner i 2022, og ser man Formel 1 i år, virker det nærmest som om, at playlisten har sat sig på repeat i stedet for på shuffle. Går du ikke i orangefarvet tøj, er du nok ikke på fornavn med den musiske reference. Som ekstrainfo kan jeg give det hint, at du oftest hører nummeret i kombination med 'Land der Berge, Land am Strome' cirka halvanden time efter starten på hvert Formel 1 Grand Prix.

De urørlige

Den øjeblikkelige status er, at vi kalendermæssigt er halvvejs i året og har passeret over en tredjedel af Formel 1-sæsonen. Der har stået Red Bull på alt indtil videre. 6 sejre til Max Verstappen ud af 8 mulige, og i de resterende 2 har Sergio Perez triumferet. Red Bull har foreløbigt spist hele kagen i 2023, og selv krummerne i form af hurtigste omgang i selve løbet har teamet støvsuget med glubsk appetit. Der tales ikke længere om hvem der får Pole Position eller hvem der vinder om søndagen. Grundantagelsen er, at der står Verstappen på det hele til tonerne af årets 'banger' Hollands nationalmelodi Het Wilhelmus. Er der til løbsweekenderne engageret et liveorkester til at tage sig af podieceremonien, er der ikke længere behov for, at øve andre melodier end den hollandske/østrigske kombination.

Rekorder står for fald

Vi ser ind i andet halvår af 2023, hvor verdensmesterskabet kan blive afgjort historisk tidligt. Samtidig er det svært at forestille sig, at Verstappen ikke skulle tangere sin egen rekord fra sidste år for flest sejre i samme sæson (15 sejre) og tilmed overgå den. Skulle det sandsynlige scenarie udspille sig med udbygning af egen rekord, vil Verstappen ved sæsonens afslutning være køreren med 3. flest sejre i Formel 1-historien kun overgået af Michael Schumacher og Lewis Hamilton. Verstappen kan endvidere blive den yngste kører til at opnå 3 verdensmesterskaber. Hvad kan gå galt på vejen til rekorderne? I år er svaret: Intet. Red Bulls 2023-koncept er flere længder foran konkurrenternes, og holdkammerat Sergio Perez har ikke den nødvendige kontinuitet til at være en alvorlig langvarig trussel til hverken mange sejre eller det samlede individuelle verdensmesterskab. Red Bull og Verstappen kommer til at spise alle de kager, der bliver sat frem. Kun ved en enkeltstående teknisk defekt - hvilket lyder helt utopisk - kan de øvrige hold kaste sig frådende over krummerne med håbet om en enkelt Grand Prix-sejr i årets sæson. Gør dig klar til endnu mere Het Wilhelmus.