Formel 1 i krise

Den igangværende situation med coronavirus vil blive en skelsættende erindring i verdenshistorien, når alle lande kommer gennem krisen på et for nuværende ukendt tidspunkt. Formel 1-sæsonen ser mere og mere udfordret ud, selvom der ganske få steder i verdenen kommer meldinger om bedre tider i horisonten. Både Liberty Media (ejerne af Formel 1), Formel 1-fans og Formel 1-kørerne vil som udgangspunkt alle have sæson 2020 til at ske.

Formel 1-organisationen er for øjeblikket som en "nedtællingsmaskine" i forhold til deres ukuelige optimisme om sæsonens afvikling, der efterhånden tager form som den klassiske "10...9...8...7..."-nedtælling som man blandt andet kender fra nytår. Først var der en rekordlang sæson med 22 løb i vente, men nu melder diverse lande og baner fra i forhold til løbsafholdelse i nær fremtid, hvorfor Formel 1-organisationen efterhånden har rykket så mange løb og udskudt sæsonstarten så mange gange, at der ikke er måneder nok tilbage i året 2020 for afvikling af sæsonen. Selv efter aflysningerne fra eksempelvis Monaco bliver der fortsat talt ned både i forhold til en startdato for sæsonen og hvad løbstotalen potentielt kan blive.

Når jeg skriver, at de tidligere nævnte store interessenter (F1-ejerne, fans, kørere) som udgangspunkt gerne vil have en sæson 2020, er det med vægt på som udgangspunkt. Mange tusinde Formel 1-fans er ved at have fået for meget af den uendelige- og konstant reviderede nedtælling til en sæsonstart der gradvist flyttes flere uger. De er ligeledes kørt træt i at adskillige løbsweekender står som udsat uden et realistisk sigte. Denne dagligt voksende gruppe af Formel 1-fans skriver via de sociale medier som modsvar til Formel 1-organisationens opslag, at sæsonen helt bør aflyses allerede nu for at undgå flere skuffelser og i respekt for den meget kritiske situation som verdenssamfundet står i.

Status er, at Formel 1 er meget langt fra en holdbar løsning i 2020, hvorfor alle udmeldinger virker som brandslukning mere end faktiske løsninger. Formel 1 er i krise, og sæsonens mange deadlines nærmer sig uden den nødvendige afklaring.