Storbritanniens Grand Prix 2017

Stemningsfyldte Silverstone lagde nok engang asfalt til Storbritanniens Grand Prix. Hvad kan vi tage med derfra?

Top:

De engelske fans er i top. Over hele banen vejede The Union Jack, og tilskuerne udstrålede glæde og begejstring. Det skyldes selvfølgelig primært, at størstedelen af de 120.000 tilskuere holdt med dagens vinder Lewis Hamilton. Silverstone vil blive savnet på Formel 1-kalenderen, hvis banen som planlagt fjernes fra sæson 2020. En bybane i London vil aldrig kunne erstatte Silverstone og den fantastiske stemning på lægterne.

Nico Hülkenberg var også i top. En flot kvalifikation blev fulgt op med et godkendt løb for Hülkenberg. Selvom Sebastian Vettels defekt gav Hülkenberg en lidt tilfældig 6. plads, så var top 6-placeringen alligevel særdeles velfortjent. En flot start på løbet og en kontrolleret indsats gav Renault noget at glæde sig over. Hülkenbergs manøvre på Esteban Ocon på første omgang var spektakulær, og alle Formel 1-fans må håbe, at Renault kan hæve niveauet yderligere i sidste halvdel af sæsonen.

Stoffel Vandoorne var i top ved Storbritanniens Grand Prix. Endelig lykkedes det for den hårdtarbejdende belgier at få en hel weekend til at glide. Gode træningssessioner blev efterfulgt af en super kvalifikationsindsats. Hertil et fejlfrit løb hvor McLarens manglende fart kostede mulige point for Vandoorne. Mod slutningen af løbet kunne Vandoorne matche omgangstiderne fra Kevin Magnussen, og man håber, at Vandoorne kan få mere "tur" i den til resten af sæsonen.

Flop:

Toro Rosso er weekendens store flop. Selve raceren leverer under evne, og har gjort det gennem det meste af sæsonen. Til denne ligning hører også, at holdet har to kørere, som virker mere og mere ustabile og ude af balance. Carlos Sainz Jr. er en talentfuld kører, men virker trodsig og demonstrativ over, at Toro Rosso ikke vil slippe ham (der er meget stærke rygter om, at Sainz Jr. skifter til Renault med øjeblikkelig virkning inden for de næste 14 dage). Daniil Kvyat bør finde andre leveveje end at være Formel 1-kører. Kvyat har hverken talentet eller skarpheden til Formel 1, og inden det går rigtigt galt, så bør teamet overveje hans fremtid. Der står en brandvarm Pierre Gasly klar i kulissen til at erstatte både Sainz Jr. og Kvyat.

Sebastian Vettel var også et flop på Silverstone. Den afsluttende defekt var ikke Vettels skyld, men den dårlige start og den hysteriske tilgang til duellen med Max Verstappen var for ringe. Vettel var dårligste Ferrari-kører i selve løbet, og da Vettel prøver at klemme både Verstappen og senere Bottas i samme sving, får man indtrykket af, at den førende i VM-stillingen er frustreret. Vettel skal finde roen til Ungarns Grand Prix for at få det optimale ud af raceren og sig selv.

Lance Stroll er tilbage på flop-listen. Podiepladsen i Baku ligner mere og mere en tilfældighed som det vi så, da Kevin Magnussen havnede på podiet ved Australiens Grand Prix i 2014. Stroll viste intet i hele weekenden på Silverstone og virkede paralyseret. Teamkollega Felipe Massa havde heller ikke den bedste weekend, men får alligevel et VM-point. Fortsætter Strolls nuværende resultater, så vil podiepladsen i Aserbajdsjan hurtigt være glemt, og ved "Silly Season" i august vil fremtiden for Williams´ kørerbesætning blive diskuteret.