Suc­ce­sen og fi­a­sko­en ved 70-års jubilæet

Pirelli-dækkene var nok engang den største udfordring for stort set alle hold, men løbet der skulle markere Formel 1´s runde milepæl blev ganske seværdigt udfordringerne til trods. Podiet ved 70-års jubilæums Grand Prix 2020 blev:

  1. Max Verstappen
  2. Lewis Hamilton
  3. Valtteri Bottas

Succesen

Charles Leclerc formåede det resten af feltet håbede, men ikke kunne lykkes med. Pitstop-strategier blev en determinerende faktor i den engelske sommervarme, og Leclerc kørte sin racer med stabile omgangstider, og samtidig kørte monegaskeren dækkene til perfektion. Derfor var det nok med 1 pitstop for Leclerc, hvilket blev fundamentet for hans flotte og lidt overraskende 4. plads. At det blev til en top 5-placering bør ikke blindt tilskrives Ferraris strategi, da Leclerc var manden der udførte det grove arbejde og leverede mere end hvad man kunne forvente af Ferrari-raceren anno 2020. Kan Leclerc fortsætte med at over-performe i raceren, kan det hjælpe Ferrari mod konstruktørverdensmesterskabets 3. plads, hvor det italienske team for øjeblikket holder tredjepladsen men er under hårdt pres fra McLaren.

Boblerne: Nico Hülkenberg, Alexander Albon, Daniil Kvyat


Fiaskoen

I de senere år er der blevet uddelt en hel del straffe per løbsweekend, og dem har Kevin Magnussen taget sin del af. I jubilæumsweekenden blev der kun uddelt én straf i selve løbet, og det var desværre igen til danskeren. Straffen var prikken over i´et i en håbløs weekend for Magnussen. En kvalifikation der ikke bragte ham videre fra Q1, en uskøn- og unødvendig aktion mod Nicholas Latifi (der udløste straffen) plus en parkeret racer og dermed DNF (Did Not Finish) for 2. weekend i træk. Selv en fin start på løbet kan ikke opveje en weekend helt uden højdepunkter.

Boblerne: Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly