Suc­ce­sen og fi­a­sko­en i Belgien

Spa-Francorchamps banen er en favorit blandt mange af kørerne og hos størstedelen af alle Formel 1-fans, men fordelingen af podiepladserne blev aldrig det festfyrværkeri, der var forhåbninger til. Podiet ved Belgiens Grand Prix 2020 blev:

  1. Lewis Hamilton
  2. Valtteri Bottas
  3. Max Verstappen

Succesen

Kimi Raikkönen blev ikke officielt "driver of the day", men den rutinerede finne udmærkede sig med en solid- og positiv indsats. Startplaceringen for søndagens løb var en beskeden 16. plads, og Raikkönen formåede ikke at få en stor placeringsfremgang da startlysenes slukkedes. Det var i stedet gennem løbsdistancen, at Raikkönen kørte den noget langsomme Alfa Romeo-racer frem til 12.pladsen ved at nedkæmpe de nærmeste konkurrenter via veleksekverede overhalinger. Samtidig formåede "The Iceman" at forholde sig fuldstændig upåvirket, da holdkammerat Giovinazzis Alfa Romeo splintrede i tusind dele lige foran Raikkönens racer. Sidst men ikke mindst var Raikkönens overhaling af Sebastian Vettel den ultimative oprejsning efter de år som finnen tilbragte som andenviolin til Vettel hos Ferrari.

Boblerne: Renault-racernes top 5-placering, Pierre Gasly og de mange overhalinger, Lando Norris´ afsluttende omgange


Fiaskoen

Hvor Kimi Raikkönen var succesen var holdkammerat Antonio Giovinazzi kontrasten og dermed fiaskoen. Heldigvis var vi forskånet for mange uheld på den meget kørertekniske Spa-bane, hvorfor det løb med ekstra meget opmærksomhed, da Giovinazzi med stor kraft stod med hovedet først ind i barrieren. Det lignede en uheldig kørerfejl efter nærkontakt med en curb, og mange husker nok, at Giovinazzi også lavede en stor kørerfejl med en voldsom afkørsel til følge på næsten eksakt samme sted sidste år i Belgien. Italieneren har udviklet sig i retning af at være en mere stabil kører, men desværre er det ofte en stor afkørsel der står klarest i erindringen, når snakken falder på Giovinazzi.

Boblerne: Racing Point´s pludselige formdyk, Nicholas Latifis tabte duel med Haas-racerne, Carlos Sainz Jr.´s manglende start