Lys på racerne!

De seneste uger har stået på præsentationer af Formel 1-feltets ti teams. For første gang kom der lys på de racere, der skal skabe mange spændende weekender i 2019. Hvilke farver skal vi lære at kende i år?

Haas var tidligst ude og præsenterede ny identitet. Rich Energy Haas bliver navnet, og raceren er én af feltets mest spektakulære i farverne sort og guld. Teamet kører igen med Ferrari-motor, hvilket næsten sikkert vil gøre raceren til én af de bedre i midterfeltet. Ferraris konsultation på projektet er altafgørende for Haas´ succes, og det bliver spændende om amerikanerne kan forbedre sig yderligere fra sidste sæson.

Toro Rosso præsenterede en racer der ligner sidste års model til forveksling. En dyb blå farve med den karakteristiske røde skrift. En meget stilren racer fra den italienske lillebror til Red Bull. Red Bull har lovet et tættere samarbejde med Toro Rosso i 2019, hvor begge teams kører med Honda-motorer. Det kan gøre, at vi ser Toro Rosso-raceren tættere på midterfeltet end sidste år.

Williams er falmet de senere år, men der er optimisme at spore i det historiske team. Som med Haas præsenterede Williams også et nyt navn - ROKiT Williams Racing. 2018 blev afslutningen på Martini-epoken, hvorfor ROKiT er trådt til som hovedsponsor. Med to meget populære kørere og en hvid/babyblå kombination på designet, er Williams med sikkerhed en populær racer blandt fans rundt om i verden.

Renaults præsentation blev overskygget af, at Daniel Ricciardo løb med opmærksomheden. Ricciardo er én af de mest populære skikkelser i Formel 1, og hans skifte har givet et øget fokus på Renault. Jeg har store forventninger til, at Renault har en racer i ærmet, der kan køre med om podiet ved én eller flere løbsweekender i den kommende sæson. Det franske team holder raceren i den gule/sorte farvekombination, hvilket ikke var den store overraskelse.

Mercedes - nogle synes de er konservative og for altdominerende, andre synes det modsatte. Årets racer er blevet kritiseret for manglende innovation i forhold til designet, men Mercedes har faktisk lavet en flot racer, hvor specielt den sølvgrå indfarvning af HALO-anordningen og skiftet fra røde- til sorte numre har forbedret det visuelle udtryk.

Red Bull har lagt internettet ned med et meget enkelt design, der afviger fra deres klassiske blå/røde med et strejf af gult. Teamet har selv meddelt, at designet er midlertidigt og kun til den første testuge. Jeg er overbevist om, at vi kommer til at se en Red Bull-racer som en blanding af det "vi kender" fra successæsonerne 2010-2013 i kombination med de senere års matte look.

Racing Point er stadig lyserøde! Til manges begejstring er der stadig lidt "Barbie" over det tidligere Force India. Der er ikke de store forhåbninger til den nye racer, hvorfor det er et team, der kun kan overraske. Teamets navn blev også bekræftet efter mange måneders spekulationer - SportPesa Racing Point F1

McLaren præsenterede en racer der stråler af optimisme. Langt de fleste Formel 1-fans håber også på, at den orange og blå racer kan skabe hæderlige resultater til det team, der ikke har vundet et Grand Prix i syv år. McLaren har fået en helt ny start med nyt design, nye sponsorer og nye kørere. Er der lys i horisonten for McLaren?

Ferrari præsenterede deres titeludfordrer hjemme i Maranello med en meget storslået præsentation. Designet er blevet fornyet, hvor den verdenskendte røde Ferrari-farve er blevet mat, og de tidligere hvide aftegninger på raceren er blevet sorte. Tiltroen til egne evner var ikke til at tage fejl af, og Ferrari syner som en selvsikker udfordrer til Mercedes.

Alfa Romeo Racing præsenterede en specialdesignet racer på Valentines Day den 14. februar, hvor raceren kørte nogle få omgange på Ferraris bane Fiorano. Designmæssigt var raceren spektakulær i en sort nuance med hjerter og en masse røde firkløvere, der er en stor del af Alfa Romeos racerhistorie kendt som quadrifoglio. Alfa Romeo Racing præsenterer først officielt deres racer ved første testdag mandag den 18. februar 2019, hvor det er meget sikkert, at det sorte design ikke er gældende. En kombination af hvid og rød synes mest realistisk.

Har du endnu ikke styr på "looket" for de forskellige hold, er der ekstra god grund til, at følge med i den første testuge, der starter i morgen mandag kl. 09.00.