Klar til Canada?

Circuit Gilles Villeneuve ved det olympiske ro-stadion i Montreal er for længst blevet en klassiker. Selvom pit-området for nyligt har fået en stor modernisering, er banen det velkendte layout. Hvad skal vi holde øje med i weekenden?

"Wall Of Champions" har fået sit mytiske navn efter flere verdensmestre måtte udgå af Canadas Grand Prix efter mødet med betonvæggen. Hvert år er der meget fokus på dette sted på banen, hvilket er i udgangen af sidste sving før målstregen. Med den nuværende generation af racere, er der gået lidt af myten om "Wall Of Champions" - der sker ikke længere uheld i det sving på banen. Med Mercedes så suveræne på deres fartoverskud, er de andre teams nødsaget til at presse racerne til det yderste alle steder på banen. Vil det betyde, at vi ser en Red Bull eller en Ferrari i "Wall Of Champions"?

Valtteri Bottas skal sikre sig en sejr i ét af de kommende løb, hvis han skal holde fast i momentum i forhold til at være en seriøs kandidat til verdensmesterskabet. Bottas kører nogle fremragende kvalifikationer i denne sæson, og skal tredje gang være lykkens gang for sejr i Canada? Bottas blev nummer 2 i 2017 og 2018, og glem ikke, at det netop var på Circuit Gilles Villeneuve, at Bottas fik sit Formel 1-gennembrud for Williams i 2013 med en kvalifikation i 2. startrække.

Charles Leclerc er opsat på revanche efter en katastrofal weekend på hjemmebane i Monaco. Kan monegaskeren finde balancen mellem hævntørst og en kontrolleret weekend, kan Leclerc måske få karrierens første sejr, som han har rakt ud efter siden fadæsen i Bahrain. Ferraris manglende fart i forhold til Mercedes kan spænde ben for Leclercs muligheder, men Ferrari har historisk været gode i Canada, hvilket taler til Leclercs fordel. Det er 25. sæsoner siden Ferrari vandt med Jean Alesi i Canada, hvilket ville være en flot baggrund til Leclercs første Ferrari-sejr.