Klar til Belgien?

Sommerferien er forbi for langt de fleste mennesker, og hele Formel 1-feltet er også tilbage i arbejdstøjet. Ikoniske Spa-Francorchamps er stedet hvor der bliver taget hul på den sidste intense halvdel af sæson 2019. Hvad skal vi holde særligt øje med i weekenden?

Alexander Albon bliver den kører i Belgien, der får absolut mest opmærksomhed. Albon blev forfremmet i sommerpausen på bekostning af Pierre Gasly, og kan nu kalde sig Red Bull-kører og holdkammerat til Max Verstappen. Spa-Francorchamps er en særdeles krævende bane for alle kørerne, hvorfor det allerede bliver en form for eksamen for Albon. Thai-englænderen har vist sig som en både hurtig- og stabil kører i sin første Formel 1-sæson, men det helt store spørgsmål bliver: Er det for tidligt med et topsæde til Albon? Da Red Bull har én af sæsonens stærkeste racere, kan det ende med en decideret overraskelse med Albon på podiet i Belgien.

Pierre Gasly bliver også spændende at følge - desværre af helt andre årsager end Alexander Albon. Degraderingen af Gasly fra Red Bull tilbage til Toro Rosso var sommerens helt store Formel 1-nyhed, og må uden tvivl være et kæmpe tilbageslag for franskmanden. Gasly lagde grundstenen til hans karriere hos Red Bull ved Bahrains Grand Prix 2018, men siden skiftet til Red Bull har der ikke været én eneste succes. Gasly har tidligere kæmpet med sit temperament, og derfor bliver det spændende, om han kan kontrollere sig selv og få noget konstruktivt ud af fremtiden med Toro Rosso. Hans holdkammerat Daniil Kvyat (der også tidligere er både degraderet- og fyret af Red Bull) er kommet stærkt tilbage, men Spa-Francorchamps og resten af efteråret vil vise, om Gasly har de mentale evner til at gøre det samme.

McLaren er det hold der gik på sommerferie med det bedste momentum. Ved sidste års Grand Prix i Belgien var McLaren uden fart, og Fernando Alonso var indblandet i en af de mest dramatiske ulykker i de senere år. I år er det papaya-orange team favorit i midterfeltet og banker på døren til de 3 topteams. Kunne Belgien være det Grand Prix hvor McLaren sniger sig i top 5? Ja! Spa-Francorchamps er en kompliceret bane med hang til overraskende resultater. Samtidig kan vejret blive en afgørende faktor, men både i tør- og regnvejr har der været spektakulære resultater i Belgien. Carlos Sainz Jr. og Lando Norris kan blandt andet finde inspiration i Giancarlo Fisichella, der kørte sig på podiet i en Force India-racer i 2009, eller den uforglemmelige 1-2 sejr til Jordan i 1998 hvor Damon Hill vandt foran holdkammerat Ralf Schumacher.