Klar til Aserbajdsjan?

Sidste år leverede Aserbajdsjan et af de mest spektakulære løb i hele sæsonen 2017. Kan årets Grand Prix blive endnu vildere end sidste år? Weekenden vil give svaret, men indtil da kan du læse her, hvem der skal holdes ekstra øje med.

Kimi Raikkönen har haft sin stærkeste sæsonstart siden skiftet (tilbage) til Ferrari i 2014. Finnen er dog ikke første prioritet hos Ferrari, men det kan en sejr i Baku ændre på. Ferrari-raceren passer Raikkönens kørestil, og med Bakus blanding af bybane-teknik og høje hastigheder, kan Raikkönen være et godt bud på en vinder. Raikkönens Pole Position i Monaco sidste år viste, at finnen mestrer de teknisk krævende baner bedre end nogen anden. I Baku kræver det først og fremmest en kvalificering foran holdkammerat Sebastian Vettel, så lørdagens kvalifikation bliver altafgørende for Raikkönens chancer.

Lewis Hamilton fortalte om Mercedes´ "Party Mode" efter sin Pole Position i åbningsløbet i Australien. Efter den kvalifikation sluttede festen, og siden har ingen set noget til "Party Mode". Hvis ikke folk skal begynde at tale om krise, skal Hamilton slutte foran Sebastian Vettel ved søndagens Grand Prix. På nuværende tidspunkt er Hamilton allerede 9 point efter Vettel i verdensmesterskabet, og selvom det ikke lyder af meget, er det meget at hente, når holdkammerat Valtteri Bottas, begge Red Bull-racere og begge Ferrari-racere kører med om sejren i hvert eneste løb. Det er derfor langt fra givet, at Hamilton kan ramme en periode med "sikre" sejre.

Daniel Ricciardo er "talk of the town" og kommer med maksimal selvtillid efter sejren i Kina i forrige weekend. Der går vilde rygter i pit-området om, at Ricciardo har lavet en forhåndsaftale med Ferrari for 2019. Ricciardo vandt det kaotiske Grand Prix i Aserbajdsjan sidste år, men der spillede omstændighederne til australierens fordel. Ricciardo er en oplagt kandidat til podiet, men grundet den lange langside i Bakus gader, vurderer jeg ikke Ricciardo som favorit til sejren - medmindre Safety Car og taktik bliver en afgørende faktor.