toco logo

"Passion for biler i alle størrelser"

Firmahistorie

TOCO autoinform blev grundlagt i 1988. Passionen for biler i alle størrelser har igennem alle årene drevet firmaet, som gennem kundernes efterspørgsel og markedets udbud løbende har ændret sin profil.

Fra starten var TOCO autoinform specialiseret i modelbiler og motorbøger, med egen import af motorbøger og motorfilm. TOCO autoinform var med til at øge kendskabet og salget af de store skala 1/18 modelbiler, særligt fra italienske Burago, hvor TOCO autoinform solgte de flotte og billige modelbiler, bl.a. gennem et samarbejdet med månedsmagasinerne Bilmarkedet og Bilmagasinet. I de første år udgav firmaet et stort postordrekatalog med motorbøger og modelbiler.

Fra midten af 1990'erne udvides sortimentet med Mini Race, også her med egen import af specielt de nye spanske mærker. TOCO autoinform var med til at introducere Ninco på det danske marked. Fra starten var Mini Race-sortimentet en kombination af nyt og gammelt, og mange Scalextric samlerobjekter har passeret TOCO autoinforms lager.

I 1998 specialiserede TOCO autoinform sit udbud til primært italienske biler. Gennem opkøb af samlinger i USA kunne firmaet tilbyde et varieret udbud af salgsbrochurer, workshops manuals, spare part cat. og owners handbooks til italienske biler. Dette udbud var fortsat i kombination med Mini Race.

TOCO autoinform har igennem alle årene været en aktiv deltager ved bilarrangementer samt stumpe- og legetøjsmarkeder. I perioden 1988 til 2004 kunne firmaet tilbyde salg fra eget salgslokale. I perioden 1992 til 2008 har TOCO autoinform haft salg af motorbøger fra Aalhom Automobilmuseums butik.

Idag tilbyder TOCO autoinform et stort udbud af automobilia og collectors items, hvoraf motorbøger og originale salgsbrochurer udgør det største sortiment. Der er tale om både nye og gamle varer, men fællesnævneren er, at udbuddet varierer, da vi opkøber samlingerne og andre spændende produkter ad hoc i indland og udland. Firmaet forpligter sig dermed ikke til at have et fast udbud af produkter. TOCO autoinform benytter ikke længere eget salgslokale, og salget foregår primært via egen web og internetauktioner, og enkelte gange ved samlermesser.